eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Ők írják Botka László kormányprogramját

Ők írják Botka László kormányprogramját

Botka László legkésőbb szeptember elején bemutatja a nyilvánosságnak azokat a szakértőket, akiket kormányprogramjának megírására és népszerűsítésére kért fel. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje az InfoRádió Aréna című műsorában hangsúlyozta, hogy nem alakít árnyékkormányt.

Pogátsa Zoltán közgazdász, Andor László korábbi uniós biztos és Komáromi Zoltán egészségpolitikus, az Együtt választmányi tagja is részt vesz Botka László kormányprogramjának megírásában és népszerűsítésében. Ezt maga a szocialista miniszterelnök-jelölt erősítette meg az InfoRádió Aréna című műsorában, ugyanakkor hangsúlyozta, ezek az emberek nem egy árnyékkormány tagjai.

"Az MSZP árnyékkormánynak hozza a sajtó, miközben se nem MSZP, se nem árnyékkormány. Kiváló szakembereket kértem fel arra, hogy egy igazságos, új, élhető Magyarország programjának összeállításában segédkezzenek. Ez eddig is megtörtént, a jövőben is ezt teszik, de azt is kértem tőlük, hogy ne csak programírás legyen a munkájuk, hanem legyenek szívesek a kormányváltás érdekében az arcukat is adni, részt venni a kampányban: ellátogatni az ország különböző részeibe és az általuk képviselt területekről, és azokhoz kapcsolódó programunkról tájékoztassák a választópolgárokat."

A miniszterelnök-jelölt hozzátette, hogy augusztus végén, szeptember elején bemutatja a szakértőit, de nem fog miniszteri tárcákat osztogatni.

"Nem a Magyar Szocialista Párt fog egyedül indulni a választásokon. Szövetséget kívánok kötni mindenkivel mind a 106 választókörzetben és országosan is azokkal, akiknek nem a saját maguk vagy kis pártjuk túlélése a fontos, hanem az Orbán-kormány leváltása. És nem 2022-re, 2026-ra vagy 2030-ra készül, hanem 2018-ban akarja leváltani az Orbán-kormányt.

Egy demokratikus, nagy, ellenzéki összefogást szeretnék megvalósítani,

ami azonban minőségileg más 2014-hez képest. Egyrészt van egy új politikai tartalma - ez rettentően fontos, hogy mit kínálunk a választópolgároknak. Ez 2014-ben nem jött át, nem volt karakteresen megfogalmazva - és olyan politikai szereplőket is fel kívánunk vonultatni, akik korábban nem involválódtak a politikába."

Botka László jelezte, az országjárása folyamán sok vidéki településen találkozik helyben elismert, sértett szakemberekkel - például polgármesterekkel és iskolaigazgatókkal - , akik tavasszal még nem akartak mellé állni, de most már vállalják a jelöltséget.

A következő napokban már be is mutat közülük néhányat - mondta az MSZP miniszterelnök-jelöltje az InfoRádió Aréna című műsorában.

A teljes Arénát meghallgathatja vagy megnézheti, ha ide kattint.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×