eur:
385.97
usd:
354.74
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia

Hitelesítették az Anya, apa, gyerekek”-akciót

Hitelesítette a Nemzeti Választási Bizottság azt a több mint 36 ezer aláírást, amit egy családvédő európai polgári kezdeményezés szervezői gyűjtöttek össze.

Az „Anya, apa, gyerekek” elnevezésű kezdeményezés szervezői azt akarják elérni, hogy az Európai Unió minden tagállama ugyanazokat a fogalmakat használja a házasságra és a családra. A részletekről az akció magyar felelőse, Frivaldszky Edit, az Emberi Méltóság Központ igazgatója beszélt az anyaapagyerekek.hu oldalra feltöltött videóban.

Úgy tűnik, hogy sikerült: június 7-én 16 ezer elektronikusan és 39 ezer papíron beérkezett aláírást adtak le a Nemzeti Választási Bizottságnál, amely június 22-én elrendelte a szignók ellenőrzését, kedden pedig bejelentette, hogy 36 ezer 834 aláírást hitelesnek talált. Ez jóval több a szükséges 15 ezer 750-nél. A testület igazolást állít ki erről, amit a szervezők továbbítanak az Európai Bizottsághoz. A kezdeményezés sikeréhez minimum hét uniós tagállamban legalább egymillió aláírást kell összegyűjteni. Az „Anya, apa, gyerekek” akcióhoz Magyarországon kívül Szlovákia, Svédország, Lengyelország, Franciaország, Horvátország és Portugália csatlakozott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Robert Fico többórás műtéten esett át, miután egy merénylő többször rálőtt és életveszélyesen megsebesítette.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×