eur:
392.17
usd:
366.44
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Lőszereket vesz a NAV, nem is keveset

Több mint hatszázezer lőszerre írt ki közbeszerzési eljárást a múlt hét végén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A szervezet pisztolyokba és gépkarabélyokba való muníciót vásárolna, de sörétes és vaklőszer is szerepel a listán. A beszerzés egy évre láthatja el a NAV fegyvereseit lövedékekkel - írja a Magyar Idők.

A NATO elvárásainál is szigorúbb követelményeket támasztott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal azokkal a gazdasági szereplőkkel szemben, amelyek azt tervezik, hogy elindulnak a szervezet legújabb közbeszerzési eljárásán. A felhívásból kiderül, hogy a NAV a kötelékébe tartozó fegyveres egységek alapvető felszereléseit pótolja a közbeszerzéssel megvásárolandó több mint hatszázezer lőszerrel - írja a Magyar Idők.

A mostani beszerzéssel pisztolytöltényeket és gépkarabélyokba való muníciót vásárol a NAV, a szervezetnek ezek mellett szüksége van 3200 sörétes lövedékre és ezer vaktöltényre is. Úgy tudjuk, ez a mennyiség a hatóság fegyvereseit egy évre láthatja el lőszerrel. A töltényeket felhasználhatják éles bevetéseken, de a gyakorlatozások és az oktatások során is bőven fogyhat a lövedékekből - derül ki a Magyar Idők cikkéből.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×