eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Újabb botrány egy CT-készülék miatt

Nem lehet használni az ajkai kórház CT-jét, a gépet a betegbiztonságra hivatkozva kivonták a forgalomból. A városból Veszprémbe irányítják a vizsgálatra váró betegeket - írta a 24.hu az RTL Híradó alapján.

Csütörtök óta nem működik az ajkai kórház CT-je. A nagy értékű orvosi eszközt egy miniszterei határozat alapján állították le. A határozat szerint egy radiológus főorvos vizsgálata alapján a gép régi, több mint 10 éves, ezért már nem felel meg a működés minimum feltételeinek.

A leállás miatt a veszprémi kórház CT-je látja el Ajkát és környékét is. A betegeket a megyeszékhelyre irányítják.

Az ajkai kórház levele szerint a 200 és 500 millió forint közötti áron beszerezhető CT pótlása folyamatban van, ám zavartalan a betegellátás.

A héten már botrány volt egy hiányzó CT miatt. Egy lányt két kórház között szállítani, mert nem volt CT az Országos Kardiológiai Intézetben. A lány később meghalt. Az intézet főigazgatója szerint a kislány állapotát nem befolyásolta, hogy egy másik létesítménybe kellett őt átvinni CT-vizsgálatra.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 13:40
×
×
×
×