eur:
389.48
usd:
359.03
bux:
67906.51
2024. június 1. szombat Tünde

Hihetetlen, mire költünk a legtöbbet - lapszemle

Bejött az adótraffipax - számol be a Magyar idők.

A Magyar Idők szerint a feketegazdaság elleni legújabb és egyben legegyszerűbb kormányzati lépés már az első hónapokban százmilliókban mérhető hasznot hajtott. Az úgynevezett adótraffipax március óta működik és lényegében nem más, mint egy interneten elérhető hírlevél arról, hogy az adóhivatal mikor, kiket és hol ellenőriz. Sokan figyelik ezt a kimutatást, és volt olyan cég, ahol a vizsgálat idejére a bevétel a korábbi ezer százalékára ugrott. Tállai András, az adóhivatal vezetője azt mondta a lapnak, hogy

az adótraffipax hatásos párost alkot az online pénztárgépek

rendszerével.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a Magyar Nemzeti Bank 273 millió forintért 25 darab alsó és felső középkategóriás autót vett. A járművek között két elektromos és 19 dízelautó van. A jegybank szerint azért volt szüksége új kocsikra, mert a régiek már öregek és nem gazdaságos az üzemeltetésük.

A Magyar Hírlap a Magyar Védelemipari Szövetség elnökével közöl interjút. Zsitnyányi Attila szerint a megrendeléseken is látszik, hogy a honvédség egyre több forrásból gazdálkodhat. Az ősszel körvonalazódó Zrínyi 2026

haderő-fejlesztési programban a magyar cégek és termékek élveznek előnyt

- tette hozzá a szervezet vezetője.

A Világgazdaságban az olvasható, hogy

a magyarok 90 milliárd forintot költenek sajtvásárlásra.

Ennél többet csak húsra és sörre adnak ki. A sajtok közül továbbra is a trappista a legnépszerűbb, a teljes piac 43 százalékát fedi le, ugyanakkor a fogyasztás eltolódott a magasabb árszínvonalú márkák felé.

Címlapról ajánljuk
Ezt komolyan gondolják: a NATO kilencvenezer katonát mozgósított

Ezt komolyan gondolják: a NATO kilencvenezer katonát mozgósított

A hidegháború vége óta legnagyobb hadgyakorlatát tartotta a NATO. Csaknem négy hónapot "szentelt" a szövetség arra, hogy felkészüljön egy feltételezett orosz támadásra.

Ma tartják a Békemenetet, korlátozásokra kell számítani

Ideiglenes forgalomkorlátozás kell készülni szombaton Budapest I., II., III., V., XI., XIII. és XIV. kerületében. Délelőtt 11-tól lezárják a belvárosban a Széchenyi István teret, a Lánchidat és a József Attila utcát. Szintén lezárják a Budai alsó rakpartot és a Pesti alsó rakpartot is a Lánchíd közelében, illetve a Fő utcában is lehetnek lezárások.
Szakértő: a világ minden tájáról érkeznek Dél-Amerikába migránsok, hogy elinduljanak Észak felé

Szakértő: a világ minden tájáról érkeznek Dél-Amerikába migránsok, hogy elinduljanak Észak felé

Panama újonnan megválasztott elnökének, José Raúl Mulinónak a kampányígéretei között szerepelt, hogy gátat vet az országán átvonuló, az USA déli határvidéke felé tartó migrációs hullámnak. Marsai Viktor, a Migrációkutató Intézet igazgatója, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatója vázolta az egyre romló helyzetet és annak jelentőségét az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.03. hétfő, 18:00
Deutsch Tamás
a Fidesz európai parlamenti delegációvezetője, a Fidesz-KDNP EP-listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×