eur:
393.87
usd:
367.92
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Eldőlt, hogy szerelnek-e utólag légkondicionálót a 3-as metróba

Eldőlt, hogy szerelnek-e utólag légkondicionálót a 3-as metróba

A forró nyár ellenére nem is mérlegeli a BKV azt, hogy utólag légkondicionáló berendezést szereljenek a 3-as metró felújított szerelvényeibe. Marad a légcserélő, de majd csak akkor, ha visszaengedik a forgalomba a továbbra is tesztelt kocsikat.

A Budapesti Közlekedési (BKV) Zrt.

utólag sem szereltet légkondicionálókat a felújítás alatt lévő metrószerelvényekbe.

A Világgazdaság érdeklődésére azt közölte a társaság, hogy a szerződés ennek lehetőségéről nem rendelkezik. A forró nyár ellenére a vállalat egyelőre nem is mérlegeli a hűsítés lehetőségét, tájékoztatása szerint erről nem született döntés.

A felújított metrószerelvényekben csak levegőcserélő működik légkondicionáló berendezés helyett. A lap emlékeztet arra, hogy eredetileg a Combino Supra villamosokat sem látták el ilyen berendezésekkel, de utóbb az összes szerelvénybe légkondicionálót szereltek a média és az utasok nyomására, ami a teljes flottát tekintve 1,6 milliárd forintba került. Az utóbbi időben pedig már légkondicionálóval ellátott villamosokat vett a főváros.

Közben folytatódik a 3-as vonal felújított metrókocsijainak átvétele, már 11 van belőlük Magyarországon – közölte a BKV. A társaság június 23-án vonta ki a forgalomból a szerelvényeket. Az utasforgalomban tapasztalt hibákkal kapcsolatos vizsgálat és az eredmények értékelése folyamatban van,

a felújított kocsik a hatósági engedélyek kiadása után állhatnak majd újra forgalomba.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×