eur:
392.89
usd:
366.01
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Egész évben működik ezentúl a Palatinus Strandfürdő

Egész évben működik ezentúl a Palatinus Strandfürdő

Átadták a felújított és kibővített Palatinus Strandfürdőt, amely a téliesítésnek köszönhetően egész évben várja a vendégeit – mondta Tarlós István főpolgármester.

„Az idei strandszezon a mérföldkő a Palatinus mozgalmas történetében. 2017 júliusában befejeződtek azok a beruházások, amelyeknek köszönhetően

a strandfürdő már egész évben üzemelni tud.

A fedett részlegben megépítettek egy 100 négyzetméteres gyógyvizes medencét, egy 60 négyzetméteres gyermekmedencét, valamint egy hideg és egy meleg vizes merülőmedencét is. A kibővített wellness részekben finn szaunát, pihenőbokszokat és új öltözőket alakítottak ki, a téli medencetérből nyílik gyógyászati egység is” - közölte a főpolgármester.

Tarlós István arról is beszélt, hogy strandfürdő mellett az egész Margitsziget megújult, és befejezték a terület csatornahálózatának kiépítését is.

„Mostantól a látogatók már a megújult úthálózaton sétálhatnak, meglátogathatják a kibővített rózsakertet, vagy akár a felújított játszóteret. A közlekedési csomópontokba egyedi látszóbeton ülőbútorokat és vandál-biztos pihenőágyakat, árnyékolókat helyeztek el.

A Margitsziget csatornahálózata eddig nem volt teljes,

és a Duna védelmében is halaszthatatlanná vált a csatornaépítési program, melynek köszönhetően 6 kilométer szennyvízcsatorna épül meg az elmúlt hónapokban. A korszerű elvezetőrendszer képes összegyűjteni, majd eljuttatni a legmagasabb környezetvédelmi körülményeknek megfelelő budapesti szennyvíztisztító telepre a sziget létesítményeinek szennyvizét. A MOL Bubi hálózat is bővült három újabb margitszigeti állomással” - sorolta a főpolgármester.

Egész évben működik ezentúl a Palatinus Strandfürdő

Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója a Palatinus felújítás részleteiről is beszélt az átadáson.

„Ez a mostani bővítés és felújítás nemcsak egyszerű ráncfelvarrás volt, hanem valóban bővítés is volt.

Ezáltal az eddigi tíz medencés Palatinusból egy 10+4 medencével rendelkező egységgé változott” - fogalmazott a vezérigazgató.

Szőke László elmondta azt is, hogy jelenleg mely fürdők rekonstrukcióját végzik el a fővárosban.

„2018 nyarán adjuk át a Csillaghegyi fürdőt, 2019 nyarán a már régen bezárt Pesterzsébeti fürdőt, majd 2020 nyarán a Király gyógyfürdő átadása következik, 2021-22 környékén pedig a Gellért fürdő”

- sorolta Szőke László.

A vezérigazgató hozzátette: szeptemberben kezdik el a Palatinus fürdőépületének homlokzati falát díszítő faliképnek, Pekáry István Dál-kisasszonyok násza című munkájának rekonstrukciója.

A Palatinus teljes felújítása 2,8 milliárd forintba került.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×