eur:
394.49
usd:
370.66
bux:
65125.52
2024. április 22. hétfő Csilla, Noémi
December 24 - kiderült, mit szeretne a kormány

December 24 - kiderült, mit szeretne a kormány

A Kúria engedélyezte, hogy aláírásgyűjtés indulhasson egy népszavazásért, ami lehetővé tenné, hogy ne csak karácsonykor, hanem a szenteste napján se kelljen dolgozni. A kormányinfón Lázár János beszélt a témáról.

A kormány nem támogatja, hogy december 24-e munkaszüneti nap legyen. Ezt a Miniszterelnökséget vezető miniszter mondta a parlamenti Kormányinfón. Mint ismeretes, a Kúria engedélyezte, hogy aláírásgyűjtés indulhasson egy népszavazásért, ami lehetővé tenné, hogy ne csak karácsonykor, hanem a szenteste napján se kelljen dolgozni.

Lázár János csütörtökön így fogalmazott: "Természetesen eldöntjük, mit dönt a nép, lesz-e népszavazás vagy sem, és ha lesz népszavazás, akkor mit dönt a választók közössége. A másik álláspontunk az, hogy a munkaszüneti napok számát nem kívánjuk bővíteni, tehát mi nem teszünk javaslatot a bővítésre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Somkuti Bálint: pénz lesz Ukrajna támogatására, csak fegyver és lőszer nem

Somkuti Bálint: pénz lesz Ukrajna támogatására, csak fegyver és lőszer nem

Az amerikai képviselőház hosszú viták után szombaton elfogadta az Ukrajnának, Izraelnek és Tajvannak szánt 95 milliárd dolláros segélycsomagról szóló törvényjavaslatot. A Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai műhelyének kutató tanára szerint a szállítási képesség okozhatja a legnagyobb problémát Ukrajnának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×