eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Újabb időjárási riasztások, elképesztő napunk lesz

Első- és másodfokú riasztásokat is kiadott az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Éjszaka az északi területeken átmenetileg megnövekszik a felhőzet, itt elszórtan zápor valószínű, esetleg zivatar is előfordulhat. Hétfőn a több órás napsütés mellett általában erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, a Dunántúlon lehet több a napsütés - írta az MTI az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása alapján.

Szórványosan - főként az északi és keleti országrészben - számíthatunk záporra, zivatarra, emiatt elsőfokú riasztást adtak ki.

Hétfőn az Északi-középhegység térségében kialakulhat helyenként zivatar viharos (60-80 km/h) szél kíséretében, a délutáni, esti órákban akár egy-egy heves zivatar (> 90 km/h széllökés, > 2 cm-es jégátmérő) is - olvasható az OMSZ honlapján.

Újabb időjárási riasztások, elképesztő napunk lesz

Hétfőn a délire, délnyugatira forduló szelet több helyen erős, az Észak-Dunántúlon viharos lökések kísérhetik. Zivatarok környezetében vasárnap és hétfőn is átmenetileg viharossá fokozódhat a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 18 és 23 fok között alakul, de északkeleten kissé hűvösebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 31 és 37 fok között valószínű. Mivel az átlaghőmérséklet a legtöbb megyében várhatóan meghaladja a 27 Celsius-fokot, a meteorológiai szolgálat az ország nagy részére másodfokú riasztást adott ki.

Újabb időjárási riasztások, elképesztő napunk lesz

Kontinensünkön a legmelegebb a Balkán-félsziget egyes részein van, itt 37, 38 fokot is mérhetünk napközben. A Kárpát-medencébe hétfő estig továbbra is egyre melegebb levegő érkezik, fokozódik a hőség.

Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×