eur:
388.42
usd:
360.73
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Elkezdik bontani Budapest egyik szégyenfoltját

Elkezdik bontani Budapest egyik szégyenfoltját

Hétfőn megkezdik az életveszélyes műszaki állapotú egykori SZOT-üdülő elbontását, illetve újraépítését. A befejezetlen torzó több mint 20 éve csúfítja a budai panorámát, ám 2019 őszére társasház épül a helyén.

Július 3-án elkezdődik a beruházás a Vérhalom utcában: korszerű, energiatakarékos társasház épül az egykori SZOT-üdülő helyén. A több mint 20 éve befejezetlenül álló szellemház nem csak a városképet csúfítja, hanem életveszélyessé is vált az elmúlt évtizedek alatt.

Elkezdik bontani Budapest egyik szégyenfoltját

A beruházó Rózsadomb Panoráma Kft. idén év elején vásárolta meg az ingatlant, és a Magyar Építészkamara bevonásával országos tervpályázatot írt ki az épület arculatának megújítására. Az ingatlan több mint 70 százalékát zöldfelület borítja majd.

Az épület átadását követően rendezik a szomszédos közterületeket, egyszerűbbé válik a környéken a gyalogos közlekedés. Az építkezés által közvetlenül érintett szomszédos ingatlanok lakóit, illetve a környéken élőket a kivitelező a bontási-építési munkálatokat megelőzően több lakossági fórumon is tájékoztatták a fontosabb tudnivalókról.

A jogerős építési engedély birtokában a fejlesztő többfordulós tenderen a Market Építő Zrt.-t választotta ki a kivitelezési munkálatok elvégzésére. A társaság a munkaterület július eleji átvételét követően elbontja a szellemházat, illetve a munkálatokkal párhuzamosan zajlanak majd az építési, majd a belső szakipari munkák. 2019 őszén adják majd birtokba a mintegy 100 apartmanból álló társasházat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×