eur:
394.15
usd:
364.99
bux:
65490.4
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A dél-budai szuperkórház mégsem a tervezett helyen épül?

Változhat a dél-budai szuperkórház helyszíne: ha július 8-ig nem tudják megszerezni az ingatlanokat, az állam eláll vételi szándékától és más helyszínt keres.

Lassan halad a Dél-Budára tervezett szuperkórház területének kiszemelt ingatlanok állami megszerzése – legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a fejlesztési minisztérium még nem tudta az állam birtokába venni a teljes beruházásra kiszemelt nyolc helyrajzi számon nyilvántartott ingatlant - írja a vg.hu.

A kormány egy csütörtökön megjelent határozatában leszögezi: „a Dél-budai Centrum megvalósítása kapcsán további időveszteség nem megengedhető.” Ezért felhívta a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy a centrum helyszínének javasolt ingatlanok állami tulajdonba vételéhez szükséges szerződését legkésőbb július 8-ig kösse meg.

A határozat értelmében, amennyiben nem tudják tartani ezt a határidőt sem, úgy a kormány eláll vételi szándékától és a beruházásnak más helyszínt jelöl ki.

A kabinet tavaly döntött arról, hogy az Egészséges Budapest Program végrehajtása keretében a Dél-budai Centrum Budapest XI. kerület, Dobogó nevű városrészben jöjjön létre. A hely az Egérút és az M1-M7 autópályák közös bevezetőjének közelében található.

A terület megközelíthetősége érdekében kettő darab autópálya-lehajtó megépítését is elrendelték. Egyúttal felkérte Noll Tamás Ybl-díjas építészt a Dél-budai Centrum tervkoncepciójának elkészítésére annak érdekében, hogy a centrum mind egészségügyi, mind építészeti értelemben is jelentős beruházás legyen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×