eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Vigyázat, durván emelkednek a törlesztőrészletek

A bankok új ajánlatokkal készülnek az idén esedékes árfolyamgát kifutására - írja a Magyar Idők. Ennek megfelelően hamarosan megemelkedik a meglévő tartozás után fizetendő törlesztőrészlet, illetve jó eséllyel meg kell hosszabbítani hitelszerződésének futamidejét.

A Magyar Idők körképéből kiderül, nagy a szórás a piacon, a mintegy 70 ezer érintett új banki ajánlatra számíthat. A Magyar Nemzeti Bank kimutatása szerint az idén kifutó árfolyamgát végén a fizetendő törlesztőrészlet emelkedik. A válság miatt bajba került adósok ideiglenes megsegítésére létrehozott programban mintegy 500 milliárd forintnyi tartozás halmozódott fel, a kezelhető törlesztési tételek kidolgozásához majdnem 45 ezer ügyfélnél meg kell hosszabbítani a futamidőt, hogy a törlesztési kötelezettség ne emelkedhessen 15 százaléknál többel. Az érintettek közül ötezren arra számíthatnak, hogy több mint öt évvel tolódik ki szerződésük időtartama.

A Magyar Időkben idézett MNB álláspont szerint az elmúlt évek bér- és életszínvonal fejlődését látva nem kell rendszerszintű problémákra számítani, az egyes ügyfelek várhatóan kezelni tudják a megnövekedett terheket. Mindez egyúttal a bankoknak is feladatot jelent, amire a beszámolók alapján már készülnek is. 

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×