eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Razzia a kalandparkokban

A kalandparkokban tartott ellenőrzéseken kiderült, az üzemeltetők idén jobban betartják a szabályokat, mint tavaly, egyre kevesebb a szabálytalanság - írja a Magyar Idők.

A több mint ötven kalandparkot érintő, főszezon előtti razzia néhány napja zárult le. A megyeszékhely szerinti járási hivatalok szakemberei vizsgálták az eszközök terhelhetőségét, az üzemeltetési naplót, amely a hibák javítását tartalmazza, és az eszközök kezelését végző alkalmazottak alkalmasságát, képesítését is – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Magyar Idők kérdésére.

Tavaly Csillebércen 13 gyermek alatt leszakadt a kalandpark egy, több ezer kilót kibírni képes kötél. Az eset után a minisztérium az összes magyarországi létesítményt ellenőrizte. A kalandparkok több mint felénél találtak valamilyen hiányosságot. Az idei, néhány napja lezárult razzia adatait még elemzik, de az már látszik, hogy  a korábban ellenőrzők üzemeltetők jobban odafigyelnek az előírások betartására - olvasható a Magyar Időkben.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×