eur:
394.48
usd:
371
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Újabb fordulat a Dél-pesti kórház Ikeába menekülő ápolói ügyében

Újabb fordulat a Dél-pesti kórház Ikeába menekülő ápolói ügyében

Bár az intézmény és az egészségügyi államtitkár is cáfolta, újabb hírek erősítik meg azt, hogy nem fogad betegeket a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet, de nem felújítás miatt.

Határozatlan időre bezárták a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet 3-as számú belgyógyászatát, mivel tömegesen mondanak fel a nővérek – közölte a Hír Tv kedden. Az intézmény szerdán cáfolt, és azt a tájékoztatást adta, hogy az osztályon felújítási munkák zajlanak, de bezárásról nincs szó.

A hvg.hu ugyanakkor úgy tudja, az osztály valóban nem működik - hivatalosan ugyan nem zárták be, de nem fogad betegeket. Sőt,

szó sincs semmilyen felújításról,

legalábbis a 3-as számú belgyógyászati osztályon biztosan nem. A "felújítás" feliratú tábla is csak kedden, a Hír Tv riportja után került ki az osztály bejáratára – állítják a portál forrásai.

Úgy tudják, az elmúlt 1-2 évben vált igazán kritikussá a munkaerőhiány az osztályon, sokan mondtak fel vagy kérték áthelyezésüket egy másik osztályra. A távozás mögött túlterheltség és ki nem fizetett túlórák álltak legtöbbször. A kórház vezetése úgy próbálta orvosolni a súlyos munkaerőhiányt, hogy bérnővéreket vett fel az osztályra.

Azok a kevesek, akik maradtak, most mondtak fel, ráadásul

egyszerre jelentették be felmondásukat.

A közeli IKEA-ba mentek dolgozni, mert több korábbi kollégájuknak jók voltak a tapasztalataik a svéd áruházzal. A hvg.hu forrásai 30-40 százalékos fizetésbeli különbségről beszéltek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×