eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Elfogytak a pénztárosok a Tescóból

Kígyózó sorok a Tescoban - ez az egyik jele annak, hogy a munkaerőhiány olyan méreteket öltött már a hipermarketekben, hogy az már napi szinten gondot okoz a működésben - számolt be a Magyar Idők.

Újabban a legnagyobb közösségi oldalon terjednek azok a fényképfelvételek, amelyek országszerte több Tesco hipermarketben kígyózó sorokat mutatnak be a pénztárnál egy átlagos, nagy forgalmú szombati napon, másutt külön felirattal hívják fel a figyelmet az áruházban tapasztalható fennakadásokra.

A munkaerő- és a szakemberhiány ugyanis mostanra akkora méreteket öltött, hogy az már napi szinten okoz fennakadást a törvényes működésben - hívta fel a figyelmet a Magyar Időknek nyilatkozva a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke.

Bubenkó Csaba elmondta, a túlóráztatás, a munkavállalók túlterheltsége, felgyorsult fluktuáció, számos esetben káosz és szabálytalan munkabeosztás jellemző a legnagyobb pici szereplőnél.

Senki nem vitatja, hogy volt béremelés az áruházakban, habár azt nem önként lépte meg a vállalat. Viszont látni kell, hogy még mindig nem tudnak megélni a fizetésükből az árufeltöltők, a pénztárosok, a többi fizikai dolgozó, ezért sorra mondanak fel.

Ezek az emberek folyamatos munkarendben járnak dolgozni, a létszámhiány miatt gyakorlatilag nincs szabad hétvégéjük, a helyzetet a szabad vasárnap eltörlése és a vasárnapi bérpótlék feleződése is súlyosbította.

A KDFSZ vezetője hozzátette: napról napra terjed a híre a tiltakozó összefogásnak a kiszolgáltatott helyzetben lévők körében, és ma várhatóan bejelentik azt a budapesti helyszínt, ahol a közeljövőben demonstrációt hirdetnek a tescós szakszervezetek.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×