INFORÁDIÓ
2021. szeptember 26. vasárnap
Jusztina, Pál

védőoltás

autó

magyar nemzet

világgazdaság

magyar idők

lapszemle

Hiánycikk az agyhártyagyulladás elleni védőoltás - lapszemle

Infostart

A Világgazdaság szerint több mint félmillió autó készült tavaly Magyarországon. A Magyar Nemzet arról írt, hogy továbbra is elégedetlenek a magyarok.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a kormány döntése értelmében továbbra sem lesz ingyenes az agyhártyagyulladás B típusú törzse és a bárányhimlő elleni védőoltás. A lap szerint a meningococcus B elleni védettségért a szülőknek így továbbra is akár 108 ezer forintot kell fizetniük. A Miniszterelnökség a laphoz eljuttatott válaszlevelében arra utal: a kormányzatnak a védőoltás hatékonyságát illetően is vannak kételyei.

A Világgazdaság összeállításából kiderül: a fertőző agyhártyagyulladás elleni oltóanyagok fele hiánycikk ma Magyarországon. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet a lappal azt közölte: az átmeneti oltóanyaghiány június közepére megoldódik.

A Magyar Idők cikke szerint hiába szorgalmazza a gyógyászati segédeszközök áfacsökkentését a gyártókat és forgalmazókat tömörítő Orvostechnikai Szövetség, erre egyelőre nincs fogadókészség. Magyarországon becslések szerint 1-1,2 millió ember szorul valamilyen gyógyászati segédeszközre.

A Magyar Idők arról ír, hogy sztrájk helyett egyeztetnének az érintett felek a béremelésről, amely az önkormányzati köztisztviselők fizetését közelebb hozná az állami tisztviselők bérszintjéhez. A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete sztrájkot hirdetett, de a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke a tárgyalást szorgalmazza.

A Magyar Nemzet összeállításából kiderül: nem lettek elégedettebbek a magyar emberek. Kevesebb ugyanakkor az ideges ember és javult a biztonságérzet is, a magyarok 75 százaléka érzi magát biztonságban lakóhelyén. A családok anyagi helyzetének megítélése ugyanakkor nem lett jobb. Az elégedettségi listán Magyarország a 24., a régió szinte valamennyi országa előttünk végzett.

A Világgazdaság cikke szerint több mint félmillió autó készült tavaly Magyarországon. A három társaság tavalyi bevétele mintegy 13 milliárd euró, vagyis négyezermilliárd forint volt. Mindhárom cég nyereséggel zárta az évet, amiből fejlesztéseket is terveznek.

A Portfolio cikkéből kiderül: a gazdasági bizottság módosító javaslatának értelmében kedvezményes készülékvásárlás esetén továbbra is lenne lehetőség 2 éves hűségidőre, ám az előfizetés havi díjának meg kell felelnie a 12 hónapos hűségidős szerződés havidíjával. Ráadásul a szolgáltatók a határozott idejű szerződés lejárta után kötelesek lennének a készüléket ingyen hálózatfüggetlenné tenni.

A Napi.hu arról ír, hogy a 2018-as költségvetési tervezethez mellékelt kormányzati előrejelzés szerint a bruttó fizetések 45, a nettók 48 százalékkal növekedhetnek 2021-ig, így akkor a havi nettó megközelítheti a 260 ezer forintot. A prognózis szerint nem várható jelentősen a fizetésekre rakodó terhek csökkentése, például a személyi jövedelemadó mérséklése. Részletek a Napi.hu-n és az InfoRádió reggel 9 órakor kezdődő Üzleti reggeli című műsorában.

A Pénzcentrum.hu összeállításából kiderül: ma Magyarországon csaknem 44 ezren valamely szociális egyezmény alapján kapják a nyugdíjukat. Néhány kivételes esetben magyar, ukrán, orosz vagy esetleg koszovói állampolgárok akkor is kaphatnak magyar nyugdíjat, ha nem itt szerezték meg a hozzá szükséges szolgálati éveket.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018