eur:
392.54
usd:
365.78
bux:
66792.01
2024. április 26. péntek Ervin
Felhőszakadás mosta el Nyíregyházát - megdöbbentő fotók

Felhőszakadás mosta el Nyíregyházát - megdöbbentő fotók

A kedd esti vihar nyomai szerdán is látszottak Nyíregyházán. Az egész megyében sok dolga akadt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakembereinek.

Jellemzően, a hirtelen lezúduló csapadék okozott gondokat, elsősorban garázsokat, pincéket öntött el a víz Nyíregyházán, több helyen, ahol az épületekben lévő berendezési tárgyakat és kazánokat veszélyeztetett, így a Bethlen Gábor, a Báthory, a Galamb, a Kótaji, a Rákóczi, az Alkotás és Szélsőbokori, valamint a Fészek, a Fürj illetve a Liliom utcákban - írja a szon.hu.

Több helyen villám csapott a lakóházak kéményébe, a tűzoltóknak a megsérült füstelvezetőknél Tiszaszalkán az Arany János utca egyik lakóházánál és Nyíregyházán, a Dobsina utcában kellett a veszélyes épületdarabokat eltávolítaniuk.

Baktalórántházán egy lakóház tetőszerkezete gyulladt ki kedden este a Petőfi közben, míg Nagydoboson a Fő utcában.

Több elakadt járművet is ki kellett menteni a víz fogságából Nyíregyházán, így a Bessenyei téren, valamint a Fészek utcán, az útra borult fák pedig több helyen okoztak forgalmi akadályt a szabolcsi megyeszékhelyen, így a Bethlen Gábor és a Víz utcákban, valamint a Rákóczi utcán egy nagyméretű fenyő villanyvezetékre és egy lakóházra szakadt, míg a Kórház utcán egy lakossági gázcsonkot rongált meg egy kidőlt fa.

Személyi sérülés egyik esetben sem történt. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók mellett Ibrányból, Kisvárdáról, Újfehértóról, Nagykállóból, Mátészalkáról, Baktalórántházáról és Hajdúnánásról is érkeztek egységek a műszaki mentésekhez.

További képek és videók itt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 13:10
×
×
×
×