eur:
388.53
usd:
360.65
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Deutsch Tamás: két éven belül teljesen digitális lesz az oktatási rendszer

Deutsch Tamás: két éven belül teljesen digitális lesz az oktatási rendszer

Újabb négy iskolában alakítottak ki okostantermet Budapesten, ahol szélessávú internetet is tudnak használni a diákok és a pedagógusok - mondta a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos.

Újbudai köznevelési intézményekben olyan okostantermeket hoznak létre, amelyek megfelelnek a XXI. század digitális iskolájának követelményeinek – mondta el a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos. Deutsch Tamás hozzátette, a tantermekben szélessávú wi-fi működik, tehát

korlátozásmentesen használhatók az okoseszközök.

„Az okoseszköz segítségével digitális tananyagok felhasználásával folyik az oktató-nevelő program.”

Deutsch Tamás beszámolt arról is, hogy első lépésben negyvenezer pedagógus általános digitális, illetve a digitális pedagógiai módszerekkel kapcsolatos ismereteit fejlesztő ingyenes képzés indult meg. A miniszterelnöki biztos hozzátette, a résztvevők ingyen kapnak laptopot is.

Deutsch Tamás: két éven belül teljesen digitális lesz az oktatási rendszer

„Az országban már sok száz okostanterem létezik. Különböző piaci szereplőknek vannak ilyen programjaik, most a kormányzat olyat indított, amelynek keretében kétszáz köznevelési intézményben indul el kísérleti program, amelyhez a szükséges infrastrukturális fejlesztések forrásait is biztosítja.”

Az okostantermek fejlesztési programjai hazai költségvetési és uniós források felhasználásával valósulnak meg – mondta el a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos. Deutsch Tamás hozzátette, a következő két-két és fél évben összességében százmilliárd forintot is meghaladják a fejlesztési összegek, amelynek eredményeként

megvalósul a teljes oktatási rendszer digitális átalakulása.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×