eur:
388.52
usd:
362.03
bux:
69252.41
2024. május 9. csütörtök Gergely
Orbán Viktor kevesebb adót fizetett, mint tavaly

Orbán Viktor kevesebb adót fizetett, mint tavaly

A kormány honlapján közzétették az adófizetési dokumentumokat, mely alapján nagy átlagban 2-3 millió forint közötti adót fizettek a miniszterek és az államtitkárok.

Orbán Viktor tavaly 18,7 millió forintot keresett, mely után összesen 2,8 millió forint adót fizetett be az államkasszába, ami kevesebb a 2015-ös jövedelme után fizetett 3,8 milliónál - derül ki a kormány.hu-ra feltöltött dokumentumokból. Még ezzel a fizetendő adóval is meghaladja az átlagot, mely az mfor.hu összesítése alapján 2,2 millió forint volt.

A miniszterek körében a legkevesebb adót Varga Mihály, a nemzetgazdasági miniszter fizette, közel 16 milliós jövedelme után mindössze 1,2 millió forintot, viszont ezzel szemben 7,9 millió forint adócsökkentő kedvezményt tudott állítani.

Nem sokkal több adófizetési kötelezettsége keletkezett tavalyi jövedelme után Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek, valamint Pintér Sándor belügyminiszternek, egyaránt 1,9 milliót mutattak ki 13,2 milliós adóalapjuk után. Szijjártó azonban ennél kevesebbet fizetett, hiszen 300 ezer forint adócsökkentő kedvezményt tudott érvényesíteni.

A miniszterek közül rekorder adófizető Balog Zoltán emberi erőforrások miniszter, aki 2,5 milliót fizetett 16,4 milliós adóalapja után.

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter 2,3 milliót adózott majdnem 16 milliós jövedelme után, amit 300 ezres kedvezménnyel tudott csökkenteni.

Az államtitkárok között van az abszolút rekorder adófizető: az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, Palkovics László csaknem 45 millió forintos összevont adóalapja után 6,7 millió forint adót fizetett be az államkasszába. A legkevesebb adót Czibere Károly államtitkár fizette, aki 12 milliós jövedelme után 614 ezres adófizetési kötelezettséget mutatott ki. 

Több esetben fizettek adót külön adózó jövedelmek után is. Ilyen formában Seszták Miklós fejlesztési miniszter járult hozzá legnagyobb mértékben a költségvetéshez, hiszen 9,1 millió forint adót kellett befizetnie a 61 milliós jövedelme után. Jelentős összeget kellett adóznia Tuzson Bencének, 5,2 milliót a 34,7 milliós jövedelme után. A miniszterek körében ilyen jogcímen fizetett még adót Lázár János, 817 ezret 5,6 millió után és Pintér Sándor 749 ezret.

Címlapról ajánljuk
Mekkora esélye van von der Leyennek az újraválasztásra?

Mekkora esélye van von der Leyennek az újraválasztásra?

Magyarországnak még három EU-tagállamot maga álláspontja mellé kell állítania, ha meg akarja akadályozni Ursula von der Leyen európai bizottsági elnöki jelölését - mondta az InfoRádióban Kalas Vivien, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének munkatársa.

Budapesten tárgyal a kínai elnök

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Szerény volt a Győzelem napi katonai felvonulás Moszkvában, ismét orosz finomítót ért dróntámadás – Híreink az orosz–ukrán háborúról csütörtökön

Szerény volt a Győzelem napi katonai felvonulás Moszkvában, ismét orosz finomítót ért dróntámadás – Híreink az orosz–ukrán háborúról csütörtökön

Hagyományosan május 9-én, csütörtökön tartják a Győzelem napi megemlékezéseket Oroszországban, amikor a náci Németország fölötti második világháborús győzelmet ünneplik. Moszkvában csütörtök délelőtt rendezték meg a Győzelem napi katonai felvonulást, amely tavalyhoz hasonlóan idén is szerény volt, a tankokat például egyetlen második világháborús T-34-es képviselte. Rövid beszédet tartott Vlagyimir Putyin orosz elnök is, melyben a Nagy Honvédő Háborúra emlékezett, de a Nyugat ostorozása és a nukleáris fenyegetés sem maradhatott el. Vélhetően ukrán dróntámadás ért egy orosz olajfinomítót a Krasznodari területen, több tároló megsérült. Belgorod ellen rakéta- és dróntámadás volt csütörtökre virradóra, többen megsérültek, lakóépületekben és kocsikban pedig károk keletkeztek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×