eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Nincs elég orvos, bezárják a Nyírő Gyula Kórház belgyógyászati osztályának felét

Nincs elég orvos, bezárják a Nyírő Gyula Kórház belgyógyászati osztályának felét

A súlyos orvoshiány miatt a Nyírő Gyula Kórház kénytelen a nyárra bezárni a belgyógyászati osztálya felét, az ellátáshoz a Honvédkórháztól kap segítséget az intézmény – tudta meg a Magyar Nemzet egy, a neve elhallgatását kérő kórházi dolgozótól. A honlapján a fővárosi kórház arról tájékoztatja a betegeket: június 1. és augusztus 31. között a kórház belgyógyászati osztályának közel felén szünetel az ellátás, 67 ágyból így 32 lesz elérhetetlen. A 1131, 1133, 1134 és 1135 irányítószámú körzetekben lakó betegeknek ez idő alatt a Honvédkórházba kell menniük.

A kórház harmadik emeletén található belgyógyászat tegnap már teljesen kihalt volt.

Egy orvos arról számolt be a Magyar Nemzetnek: ő nemrégiben mondott fel a kórházban, és a közelmúltban több másik kollégája is így tett. Távozásának oka, hogy jobb ajánlatot kapott, és a kórházban az egyébként régóta fennálló súlyos orvoshiány miatt nagy a terhelés a rezidenseken és a szakorvosokon is.

Nincs elég orvos, bezárják a Nyírő Gyula Kórház belgyógyászati osztályának felét

Ráadásul mivel az intézmény országos pszichiátriai és addiktológiai intézet is, a belgyógyászaton is sok az átvett pszichiátriai beteg, ami nem túl vonzó a belgyógyásznak készülő rezidenseknek. Ők ugyanis szeretnének minél többet tanulni, többféle esetet látni.

Kitért arra is, hogy szinte minden kórházban nehézséget okoz az orvoshiány, és a határon mozog a betegellátáshoz szükséges létszám. Szerinte a Nyírő Gyula Kórházban már nagyon érett a mostani szüneteltetés, hiszen eddig is tarthatatlan volt a helyzet. A szakorvosokon hatalmas a teher, rengeteg a túlórájuk. A rezidensek is folyamatosan vándorolnak a kórházak között.

Hangsúlyozta: nővérekből is nagy a hiány, ez az összes egészségügyi intézményben probléma. Arról nincs információ, hogy az ellátást részben átvevő Honvédkórházban a megnövekedett betegszám mekkora pluszterhelést jelent majd az ottani orvosoknak és nővéreknek.

A Magyar Nemzet kereste a Nyírő Gyula Kórházat, hogy megtudja, az elmúlt fél évben hány szakorvos, rezidens és szakdolgozó hagyta el a kórház belgyógyászati osztályát, és mi az oka annak, hogy kevesebb beteget tudnak ellátni, de lapzártáig nem kaptak választ.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×