eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Így tesz rendet az autópályákon a rendőrség

Így tesz rendet az autópályákon a rendőrség

A balesetek gyors felszámolását ígéri a rendőrség az autópályákon, ezzel is gyorsítva a torlódások megszüntetését. Kiss Csaba, az Országos Balesetmegelőzési Bizottság főtitkára az InfoRádiónak azt mondta: lehetőségük szerint jelen lesznek a rendőrök az autópályák pihenőhelyein.

A mostani pünkösdi hétvégén és a nyári szezonban jelentősen megerősödik a forgalom az autópályákon, és az InfoRádió utánajárt, hogyan készül a rendőrség a tumultusra. Kiss Csaba, az Országos Balesetmegelőzési Bizottság főtitkára azt mondta, mindent megtesznek a közlekedés zavartalanságának biztosításért,

ha baleset történik, akkor minél hamarabb igyekeznek szabaddá tenni a pályát.

A szolgálati beosztásban is figyelemmel vannak arra, hogy nyáron minden hétvégén jelentősen megnövekszik az autópálya-forgalom, különösen a Balaton, a Velencei-tó és más frekventált üdülőövezetek irányában péntek délután és szombaton, majd vasárnap visszafelé, ezekben az időszakokban segítenek a rendőrök is, de nincs könnyű dolguk.

"Rendszeresen közlekedek autópályán, és figyelem, hogy milyen sok olyan autós van, aki még azt a néhány szabályt sem tartja be, amelyet az autópályán kell követni" - mondta Kiss Csaba, és hozzátette, sokkal biztonságosabb a sztrádán közlekedni, hiszen nincs szembejövő forgalom, mégsem megy olyan gördülékenyen a közlekedés, mint kellene.

A leggyakoribb gondot az okozza, hogy

nem tartják be a követési távolságot,

és egy hirtelen fékezésnél nem tudnak megfelelően reagálni. Sokszor okoz balesetet az is, ha valaki az előzés megkezdésekor nem figyel kellőképpen, és kihajt egy belső sávban haladó jármű elé. A hajnali és esti órákban az elalvás miatt bekövetkező balesetek fordulnak elő, amikor lehajtanak az útról vagy a szalagkorlátnak ütköznek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×