eur:
393.55
usd:
368.33
bux:
66067.72
2024. április 24. szerda György
Kemény, harcos választási kampány várható

Kemény, harcos választási kampány várható

A bizonytalan szavazók csak papíron vannak sokan, a többségük ugyanis nem fog elmenni szavazni – mondták közvélemény-kutatási szakértők az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszéltek arról is, hogy Botka Lászlónak milyen hatása volt az MSZP népszerűségére.

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezérigazgatója szerint a bizonytalan szavazók 3-3,5 millióan vannak, de a pártok a nagy részükről eleve lemondanak.

„Csak papíron néz ki jól, hogy sokan vannak a bizonytalanok. A pártok azt is tudják, hogy 3 millión nem mennek el szavazni. Szűk réteget jelentenek azok, akik aktívak vagy aktivizálhatók, de nem rendelkeznek világos pártpreferenciával, és még szűkebbet azok, akik aktívak vagy aktivizálhatók, de világos ideológiai elkötelezettséggel sem rendelkeznek.

Túlbecsült probléma a bizonytalan szavazók világa.

Fontosabb egy párt számára a meglévő szavazók aktivizálása” - fejtette ki Mráz Ágoston Sámuel.

Závecz Tibor, a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője szerint bizonytalanok közül érdemes kiemelni az aktív szavazókat, akik száma fél és egymillió fő közé tehető.

A szakértők arról is elmondták a véleményüket, hogy milyen kampányra számítanak. Mráz Ágoston Sámuel keményre.

„A választási esélyek ellenére intenzív kampányra számítok, erős üzenetekkel, néha övön aluli ütésekkel” - emelte

Závecz Tibor szerint sem lesz unalmas a kampány.

Az ügyvezető harcos, adok-kapok csatározásra számít,

amelyben minden párt belead majd apait, anyait.

A közvélemény-kutatási szakemberek egyébként szavazói tartalék csak ellenzék oldalán van, a Fidesznek azonban nincs is ilyenre szüksége, mert nem széttagolt, mint a vele szemben állók és azok lehetséges szimpatizánsai.

Botka nem hozott áttörést

Az MSZP támogatottságában nem mérhető az, hogy Botka László miniszterelnök-jelöltként jelent meg, ám a politikus saját támogatottságában mérhető a változás – mondta Závecz Tibor, a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője. Kiemelte: stabilizálta a szocialistákat, de áttörés nem történt.

Mráz Ágoston Sámuel szerint egy erős és jó jelölt nagyon gyorsan érezhető a párt támogatottságában. A Nézőpont Csoport vezérigazgatója azt mondta, Botka László az egyik legjobb jelölt az MSZP szempontjából, de ez a számokban mégsem látható. Azt nem tudni, hogy mi a felelős azért, hogy a párt támogatottsága nem emelkedett a hatására – tette hozzá.

Botka László miniszterelnök-jelölt alkalmasságát mérve a kezdeti számokhoz képest visszaesés látható, megtört a növekedés ciklusa – közölte.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×