eur:
369.22
usd:
344.69
bux:
48117.93
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert

Látta, milyen magas a Duna?

Az elmúlt időszakban a Duna vízgyűjtőterületein sok csapadék hullott, ezért a folyón kisebb árhullám vonul le, amely jelenleg Budapestnél tetőzik - tájékoztatta az InfoRádiót az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője.

Az elmúlt időszakban nemcsak a magyarországi területen, hanem a Duna felső vízgyűjtőterületein is számottevő csapadék hullott, aminek hatására kisebb árhullám vonult le a Dunán,

amely csütörtökön tetőzött Budapestnél

– mondta el az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője.

„A vízszint két méterrel elmarad attól a szinttől, amelynél le kell zárni az alsó rakpartot. A mainál már csak alacsonyabb lesz a vízszint,

az árhullám várhatóan a hétvégén hagyja el a hazai Duna-szakaszt

és mindenhol méterekkel elmarad az árvízvédelmi készültségi szintektől.”

Siklós Gabriella hozzátette, az előrejelzések szerint bár várható valamennyi, de jelentős mennyiségre nem kell számítani, így ami esik, legfeljebb az apadás mértékét lassítja.

„A plusz vízmennyiség a németországi vízgyűjtőterületekről származik, de az időjárás az elmúlt hetekben mindenhol csapadékos volt, egyes helyeken hó is esett április közepén, ezért hozzáfolyások keletkeztek a Duna egész vízgyűjtőterületén.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Jelentősen emelkedtek a tőzsdék múlt héten, miután az amerikai törvényhozók elfogadták az amerikai adósságplafonról szóló törvényjavaslatot. Az ázsiai piacok nagyrészt emelkedtek hétfőn, miután Joe Biden hétvégén aláírta az amerikai adósságplafonról szóló törvényt. Ezzel szemben európai tőzsdék a múlt pénteki rali után iránykereséssel kezdték ezt a hetet, és az USA-ban is csak minimális elmozdulások látszanak. Mindeközben az olajárakra is érdemes figyelni, amelyek felpattantak azt követően, hogy Szaúd-Arábia további napi egymillió hordóval csökkenti a kitermelést, és további termeléscsökkentést ígért.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×