eur:
388.91
usd:
361.71
bux:
68657.86
2024. május 8. szerda Mihály
Felfüggesztette tevékenységét az Ökumenikus Segélyszolgálat ügynökmúlttal vádolt igazgatója

Felfüggesztette tevékenységét az Ökumenikus Segélyszolgálat ügynökmúlttal vádolt igazgatója

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszolgálat elnök-igazgatója a nyolcvanas években Filozófus fedőnéven titkos megbízottként jelenthetett az állambiztonsági szolgálatoknak - írta a Magyar Nemzet. A szeretetszolgálat közleményben tudatta, Lehel László felfüggeszti elnök-igazgatói tevékenységét, hogy magánemberként reagálhasson a támadásokra.

Lehel Lászlóról, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatójáról megjelent terjedelmes portréban a Magyar Nemzet az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában (ÁBTL) talált akták és személyes beszélgetések alapján mutatja be az evangélikus lelkész életútját. A lap állítása szerint Lehelt 1983. április 25-én szervezhették be, rangja titkos megbízott, ami a beszervezési ranglétra közepe. A Belügyminisztérium nyilvántartása alapján pedig a Filozófus fedőnevet kapó ügynök 1988 decemberében is a rendszer része lehetett.

A kartonjában az szerepel, hogy hobbija az irodalom és a zene, illetve, hogy hazafias, eszmei-politikai alapon szerezték be és szívesen vállalta az együttműködést. Leleményes, kényes helyzetekben magát feltaláló embernek írják le, aki takarékos és kitartó.

Vasárnap az Ökumenikus Szeretetszolgálat közleményben tudatta, hogy Lehel László május 1-jével

felfüggeszti elnök-igazgatói tevékenységét

annak érdekében, hogy magánemberként reagálhasson az őt ért támadásokra.

Közleményből kiderül, Lehel László döntésével azt kívánja biztosítani, hogy az elmúlt 25 évben felépített Ökumenikus Segélyszervezet, amely "mára Magyarország egyik legnagyobb és legátláthatóbban működő, nemzetközileg is elismert karitatív szervezetévé vált", ne sérüljön, a belé vetett széles körű társadalmi bizalom ne csorbuljon.

Az elnök-igazgató feladatait átmenetileg a szakmai igazgatókból álló négytagú testület látja el.

Az InfoRádió az Ökumenikus Segélyszervezet médiapartnere.

Címlapról ajánljuk

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Vállalati AI mint innováció és megfelelés: hol itt az ellentét?

Vállalati AI mint innováció és megfelelés: hol itt az ellentét?

A technológia különböző hullámait a vállalatok sok esetben egy rájuk kényszerített tényezőként élhetik meg. Azonban, ha minden vállalat úgy gondolna a saját AI stratégiájára, mint az üzleti stratégiájának természetes meghosszabbítására és olyan tényezőket is figyelembe vesz, illetve organikusan beépít, amelyeket akár a fogyasztó, akár a szabályozó kényszerít ki, az látványos eredményhez vezethet. Az idén először megrendezésre kerülő Digital Compliance by Design&Legaltech Konferencián a vállalatok feladatairól, az előttük álló kihívásokról és a technológia alkalmazásából fakadó versenyelőnyről is szó volt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×