eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Ha kell, külföldről pótolják a budaörsi raktártűzben megsemmisült gyógyszereket

Ha kell, külföldről pótolják a budaörsi raktártűzben megsemmisült gyógyszereket

A budaörsi gyógyszerraktár-tűz után az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet az érintett gyógyszergyártókkal folyamatosan figyeli az ellátást – mondta a hatóság vezetője az M1 hírműsorában. Kedden egy 5000 négyzetméteres épület 3000 négyzetméteres raktárrésze kapott lángra.

Kedden kora délután riasztották a tűzoltókat, mert Budaörsön a Vasút utcában kigyulladt egy ötezer négyzetméteres raktárépület.

A Pharma parkban álló irodákból, raktárakból mindenki időben kimenekült, személyi sérülés nem történt.

Ha kell, külföldről pótolják a budaörsi raktártűzben megsemmisült gyógyszereket

A település keleti területén érintett lakosokat hangosbemondón keresztül tájékoztatták a tűzről, és kiürítették, bezárták a közeli hipermarketet. A környékbeli óvodákban és iskolákban a füst miatt a gyerekeket bent kellett tartani egy ideig.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet vezetője az M1 hírműsorában azt mondta: a raktárkomplexumban több gyógyszergyártó tárolta készítményeit.

Az érintett cégek a környező országokban működő partnereikkel felvették a kapcsolatot, hogy ha szükséges, mozdíthatóak legyenek az ottani készletek.

A károk felmérése tart, mint ahogy annak tisztázása is, hogy milyen gyógyszerek, milyen gyártási számon semmisültek vagy sérültek meg.

Pozsgay Csilla szerint a tűzben nem érintett, de ott tárolt készítmények minőség-ellenőrzése is meg fog történni.

„Vannak olyan tételek, amelyek közel voltak a tűzhöz. Ott a cég minőségbiztosítójának kell ellenőriznie, hogy károsodott-e az a készlet. És ha nem, akkor forgalomba hozható, forgalomba helyezhető-e”

- mondta az OGYÉI vezetője.

Pozsgay Csilla kiemelte: a gyógyszerészeti intézet egyeztet az érintett cégekkel, és ha szükséges, a gyártók és a forgalmazók számára biztosítja az esetleges hiány pótlásához szükséges engedélyek soron kívüli kiadását.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×