INFORÁDIÓ 
2020. július 14. kedd
Örs, Stella

magyar máltai szeretetszolgálat

kozma imre atya

adománygyűjtés

karácsony

Kozma Imre atya: az ünnep a hétköznapokban készül

Kozma Imre atya: "az ünnep a hétköznapokban készül"

InfoRádió

Indul a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nagy karácsonyi adománygyűjtő akciója. Az ország 165 élelmiszerüzletében több mint kétezer önkéntes várja a vásárlók felajánlásait - mondta el az InfoRádióban Kozma Imre atya, a szeretetszolgálat elnöke.

„Hallatlanul élvezem, mert jönnek az emberek széles mosollyal. Mintha megváltozna minden. Az utcán maguk elé meredten róják az utat, itt meg mintha lábujjhegyen járnának.”

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke hozzátette, aranyosak a fiatalok, akik az ajtóban köszöntik a belépőket és felhívják a figyelmüket a gyűjtésre, összegyűjtik az ajándékokba szánt tartós élelmiszereket, és akik a gyűjtőhelyeken készítik a csomagokat.

Kozma Imre atya: az ünnep a hétköznapokban készül

„Ez az öröm árad tovább azokhoz, akik kapják az adományokat. Adni öröm. Az ünnep igazi üzenetét hozza ez el. Lehet így is élni, egy picit nagyobb figyelemmel.”

Kozma Imre atya úgy fogalmazott, az ünnep a hétköznapokban készül.

„Ha akkor az ember ki tud nyílni, ki tudja nyújtani a kezét, akkor készül számára az ünnep. Amikor az ember rácsodálkozik az életre, a sajátjára és a másik emberére. A késztetés, ami összébb von minket és közösséget teremt, pontosan az ilyen gesztusok által lesz. Készül az ünnep.”

Kozma Imre atya: az ünnep a hétköznapokban készül

Tavaly 30 ezer ajándékcsomag készült el az összegyűjtött 257 tonna tartós élelmiszerből. A boltokban az év minden napján 200 és 500 forintos adománykártyákat is lehet vásárolni, amellyel a kistelepüléseken élő nehéz sorsú gyermekeket lehet segíteni.

Akik megveszik ezeket a kártyákat, az életútjukon elinduló gyerekeket támogatják. A Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak több, eséllyel kapcsolatos programja van, azok a gyerekek részesülnek támogatásban, akiknek úgy tűnik, kevesebb az esélyük. Melléjük állunk oda, amikor az első lépéseket teszik az iskolában vagy később, a pályaválasztásnál. Megtapasztalják, hogy nincsenek egyedül” - fogalmazott Kozma Imre atya.

Kapcsolódó hang

Kozma Imre atya: "az ünnep a hétköznapokban készül"
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018