eur:
392.89
usd:
366.07
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

A budapestiek elbúcsúzhatnak a Kossuth tértől

December 3-ától (szombattól) várhatóan három hónapon keresztül az M2-es metró mindkét irányban megállás nélkül halad át a Kossuth Lajos tér állomáson az MTESZ-székház bontási munkái miatt.

A Kossuth Lajos tér a Deák Ferenc tér felől az M2A jelzésű állomáspótló busszal érhető el. A pótlóbusz mellett a BKK hajójárattal is segíti az utasok eljutását: a Batthyány tér felől a D2 jelzésű átkelőhajó közlekedik. A Kossuth tér és környéke a többi, megszokott közösségi közlekedési járattal – a 2-es villamossal, a 15-ös, a 115-ös busszal, a 70-es és a 78-as trolibusszal – a város minden pontjáról továbbra is elérhető.

Az M2A jelzéssel közlekedő metróállomás-pótló buszra a Deák Ferenc téren a 9-es, a 15-ös és a 115-ös busz megállóhelyén, a Károly körúton a Király utca kereszteződése előtt, a Kossuth Lajos téren pedig a 15-ös és a 115-ös busz Boráros tér irányú megállójában lehet felszállni. A pótlóbusz a Kossuth tér irányában megáll a 9-es buszjárat Arany János utca M, a Deák Ferenc tér felé pedig a 15-ös és a 115-ös busz Széchenyi utca megállójában is.

A D2 jelzéssel közlekedő átkelő hajójárat a Battyhány tér M+H és a Kossuth Lajos tér M között jár 15 percenként. A D2-es hajójáratra a Duna mindkét partján a menetrend szerinti BKK-hajójáratok kikötőjében lehet felszállni:

  • a Batthyány téri kikötő a rakparton a Vám utca magasságában, a gyalogos-átkelőhelynél található,
  • a Kossuth Lajos téri kikötő pedig a rakparton, a Rákóczi-szobor magasságában.

Az átkelőhajó hétköznap és hétvégén is a normál díjszabás szerinti jegyekkel, bérletekkel vehető igénybe. Amennyiben például a Széll Kálmán tér felől a Kossuth térre tart, a metróról hajóra átszállva nem szükséges új jegyet vásárolnia, elégséges, ha a már előzőleg a metrón érvényesített jegyet felmutatja.

A BKK folyamatosan figyeli majd az utasforgalom alakulását és az érintett járatok menetrendjét szükség esetén az év végéig felülvizsgálja.

A Kossuth Lajos tér a metróállomás lezárásának idején is elérhető a főváros minden pontjáról. Ennek mikéntjéről a BKK korábbi közleményében olvashat részletes útmutatót.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×