eur:
393.73
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Roma „Ki mit tud?” a rendőrség szervezésében

A diákok az ország valamennyi megyéjéből ének és hangszeres zene, vers és próza, valamint tánc kategóriákban bizonyíthatták tehetségüket a vetélkedőn - közli az ORFK Kommunikációs Szolgálat.

„Ki mit tud?” vetélkedőt szervezett az Országos Rendőr-főkapitányság roma fiatalok számára. A rendezvényt Dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes nyitotta meg. A budapesti Klebersberg Kultúrkúria színházterme méltó helyszínt és hangulatot teremtett a 39 színvonalas produkciónak.

A zsűri tagjai Lakatos Tibor r. ezredes, az ORFK Közrendvédelmi Főosztályvezetője, Németh Kristóf, Mucsi János, Berkes Gabriella, Farkas Gábor Gábriel és Csóka János voltak.

A megyei döntőkön választotta ki a zsűri kategóriánként azokat a tehetségeket, akik az országos verseny résztvevőivé váltak. A díjazottak a zsűri tagjaitól vehették át az elismeréseket. Tánc kategóriában az első díjat az Olaszliszkai Nemzetiségi Önkormányzat csapata vehette át. A vers és próza kategóriában az első helyezettnek járó elismerést Kovács Mátyás kapta. Ének és hangszeres zene kategóriában Lingura Diána bizonyult a legjobbnak. Az Országos Polgárőr Szövetség különdíjat adott át.

A színvonalas és jó hangulatú versenyről minden résztvevő emléklappal és nívós ajándékokkal távozhatott.

Képek és videó: police.hu

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×