eur:
394.29
usd:
371.09
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Ezért maradt le a második svéd gólról Schiffer András

Schiffer András úgy véli, a kormányfő a Jobbiknak üzenhetett azzal, hogy megállapodott az LMP-vel az alkotmánybírók jelöléséről. A Lehet Más a Politika korábbi társelnöke az InfoRádió Aréna című műsorának volt vendége.

Továbbra is helyesnek tartja az LMP eljárását az Alkotmánybíróság új tagjainak megválasztása ügyében Schiffer András, a Lehet Más a Politika korábbi társelnöke. A ma ügyvédként dolgozó korábbi képviselő arról, hogy miért most kötöttek alkut a kormánypártok az LMP-vel azokról a jelöltekről, akikről még februárban egyeztettek, a következőket mondta:

"Amire én tippelni tudok, az az, hogy nyilván megy egy pártközi, pártpolitikai pókerjátszma, ahol Orbán Viktor fel akarta mutatni, hogy nincs feltétlenül szüksége a Jobbikra. A másik oldalon pedig a miniszterelnök mérlegelte azt, hogy neki nem kedvező döntések a következő 2-3 évben mekkora tehertételt jelentenek. Valószínűleg ezt tette mérlegre és vélhetően bekalkulálta azt, hogy lesznek olyan alkotmánybírósági döntések, amik számára kedvezőtlenek lesznek.

Schiffer András kitért arra is, hogy a sajtóhírekkel szemben, már a múlt heti svéd-magyar labdarúgó mérkőzés előtt egy nappal felhívta őt Gulyás Gergely, hogy a kormánypártok támogatnák a korábban megtárgyalt jelöltek megválasztását.

"Ott, akkor, a svéd-magyar alatt hívott vissza Gergő, akkor beszéltem elég hosszasan Hadházy Ákossal, hogy készítsük elő a másnapi elnökségi döntést, illetve összekötöttem őket, így legalább lemaradtam a második svéd gólról."

Az LMP támogatásával kedden választotta meg az Alkotmánybíróság elnökét és négy új tagját az Országgyűlés. A jelöltekről, a februári eredménytelen egyeztetések után a múlt héten állapodott meg a Fidesz, a KDNP és az LMP. Az MSZP változatlanul törvénysértőnek tartja az új alkotmánybírók megválasztását, és tiltakozott az eljárás miatt a Jobbik is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×