eur:
395.36
usd:
366.39
bux:
65503.2
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Melyek a legjobb egyetemek? - hetilapszemle

Közzétette felsőoktatási felvételi rangsorát a Heti Válasz. A Figyelő arról ír, hogy tovább növekedhet a kézifegyver-üzletág az Egyesült Államokban miután Donald Trumpot választották meg az amerikaiak elnökké.

Közzétette felsőoktatási felvételi rangsorát a Heti Válasz. A három legjobb magyar egyetem idén a Pázmány, a Corvinus és az ELTE lett. A Pázmány három képzési terület – informatika, jog és műszaki – rangsorában került első helyre, az ELTE és a Budapesti Corvinus Egyetem pedig két-két rangsorban áll az élen (a Corvinus a gazdaságtudományokban és a társadalomtudományban, az ELTE a bölcsészettudományban és a pedagógusképzésben a legjobb).

A listából kiderül, melyek a legnépszerűbb szakok, mik a felvételi esélyek az alapképzésben valamint a mesterképzésben, melyik diplomával lehet a leghamarabb elhelyezkedni a munkaerőpiacon, és milyenek az esélyek a közszférában és a versenyszférában a megszerzett oklevéllel. A lap részletesen beszámol a felvételi eljárás menetéről és segítséget ad a választáshoz.

A Figyelő arról ír, hogy tovább növekedhet a kézifegyver-üzletág az Egyesült Államokban, miután Donald Trumpot választották meg az amerikaiak elnökké. A politikus már a kampányában hangsúlyozta: beiktatása után sem kell aggódni a fegyverviselési jog korlátozása miatt, míg a demokraták terve az volt, hogy elveszik a puskákat a mentálisan sérült emberektől. Szakértők szerint az Egyesült Államok továbbra is a legnagyobb kézifegyver exportőr marad és Oroszország is közte lesz a legnagyobb beszállítók között, utóbbi az üzletét Floridában bővítheti. Az, hogy Magyarországon és a szomszédos országokban hogyan teljesít a hadiipar, elolvashatják a Figyelőben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×