eur:
385.49
usd:
354.3
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia

Lázár: az Európai Bizottság legálissá tenné az illegális migrációt

Lázár János szerint az Európai Bizottság az illegális migrációt legálissá alakítaná, a törvényen és renden kívüli állapotot legális migrációvá formálná.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: ezzel szemben a kormány nem megszervezni akarja a bevándorlást, hanem megállítani. A közép-európai országok álláspontja szerint nincs szükség migrációra, és elképzelhetetlen a betelepítés - közölte.

Lázár János elmondta: a választópolgárok nem Európa-ellenesek, hanem Brüsszellel van bajuk, nehezen viselik, hogy az Európai Bizottság el akarja venni Magyarország jogát, hogy meghatározza, ki éljen az országban. Ez szuverenitási kérdés, és erről a jogról Magyarország nem mondhat le - jelentette ki.

Az október 2-i népszavazás nem pártügy, hanem nemzeti ügy, és ezt a választópolgárok pontosan értik - hangsúlyozta Lázár János.

A tárcavezető kiemelte: a népszavazás a demokrácia legerősebb intézménye, így a kvótaraferendum azért is lényeges, mert lehetőséget ad a véleménynyilvánításra.

Lázár János közölte: mindenkit arra kérnek, hogy éljen a népszavazás lehetőségével, mert az emberek a saját életükről döntenek, ezt kell mérlegelniük.

A kormány véleménye szerint a brüsszeli terv az automatikus szétosztásra ellentétes minden magyar érdekével, ezért azt kérik a választópolgároktól, szavazzanak nemmel - fogalmazott a miniszter.

Azt is bejelentette: akciótervet dolgoz ki a kormány a következő hetekben, hónapokban a magyar gazdaság versenyképességének javítása érdekében.

A Világgazdasági Fórum friss felmérése szerint Magyarország 6 helyet rontott a globális versenyképességi ranglistán, így jelenleg a világ 69. legversenyképesebb gazdasága, az Európai Unión belül pedig a 25.

Lázár János szerint át kell tekinteni és fel kell tárni, mi a versenyképesség romlásának oka.

V4-es összehasonlításban Magyarország Szlovákiával van hasonló helyzetben, a csehek és különösen a lengyelek jobbak a versenyképességet illetően - fejtette ki, úgy fogalmazva, hogy "van bőven tanulnivalónk a lengyelektől".

A miniszter biztosra vette, hogy az adóeljárások átalakítása, az állami bürokrácia csökkentése szükséges a versenyképesség növeléséhez.

Címlapról ajánljuk
Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

A védelmi miniszter és kormányfőhelytettes azt közölte, hogy Robert Fico állapota nagyon komplikált, és a miniszterelnök az életéért harcol.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×