eur:
392.16
usd:
366.57
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Vadállatok Budapesten! - Kirakták a csapdákat

Vadállatok Budapesten! - Kirakták a csapdákat

Már kirakták a rókacsapdákat a BAH-csomópont környékére, miután a napokban sokan találkoztak arra kószáló állatokkal. A XI. kerületi önkormányzat sajtófőnöke az InfoRádiónak azt mondta: befogják és megvizsgálják a rókákat, egyelőre szó sincs arról, hogy veszett példánnyal találkoztak volna.

Több bejelentést kapott az önkormányzat a rókákkal kapcsolatban az utóbbi néhány napban, például a BAH-csomópontnál láttak kutyasétáltatás közben rókákat és a Gellért hegy lábánál is észleltek állatokat. A környékre rókacsapdákat helyeztek el, és a befogott állatokat megvizsgálják – mondta el az InfoRádiónak Újbuda önkormányzati sajtófőnöke.

Vadállatok Budapesten! - Kirakták a csapdákat

Hőnyi Gyula beszámolt arról, hogy a XI. és XII. kerületben ez régi jelenség, a rókák egyáltalán nem tartanak az embertől, egyre közelebb és közelebb jönnek.

"Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni arról, hogy a róka vadállat, semmi keresnivalója nincs olyan területeken, ahol gyerekek rohangálnak vagy kutyákat sétáltatnak" – húzta alá Hőnyi Gyula.

Hangsúlyozta: szó sincs arról, hogy ezek az állatok fertőzöttek, veszettek lennének. Mint mondta, egészen egyszerűen arról van szó, hogy a bővebb táplálék reményében a város közelébe férkőznek és fészkelnek be.

A rókacsapdákkal majdnem száz százalékosan meg lehet oldani ezt a helyzetet, és a csapdák meglehetősen állatbarátok is.

„Az állatoknak nem esik bántódása, egyszerűen befogják őket egy kis ketrecbe, aztán állatorvoshoz viszik őket vizsgálatra. Ezt követően a közterület-felügyelet a szakértőkkel közösen visszaengedi az állatokat a környező erdőkbe” – mondta el Hőnyi Gyula.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×