eur:
393.92
usd:
368.12
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Így közlekedhet az iskolakezdéskor

Folytatódik a kötöttpályás közlekedés felújítása Budapesten. Október közepéig több, jelentősebb budai főútvonalon lesz forgalmi korlátozás. A Budapesti Közlekedési Központ közlése szerint a nagyobb rekonstrukciókat már elvégezték, így a csütörtöki iskolakezdés nem okoz nagyobb dugókat.

Várhatóan október közepéig felújítják a Villányi úti és az Alkotás utcai villamospályát, akadálymentesítik a peronokat.

Befejeződött a felújítások első üteme, vasárnaptól megnyílt a közúti forgalom előtt a Szabadság híd, és újra járnak a villamosok a Bartók Béla úton és a Fehérvári úton – emlékeztetett Kardos Zoltán.

A közúti korlátozásokkal kapcsolatban elmondta: a Fehérvári út továbbra is egyirányú maradt befelé, a Mezőkövesd utcától az Építész utcáig, a Lecke utca és a Csurgói út között pedig sávlezárásra kell készülni.

„A Bartók Béla utat a Csiki utcától a Szabadság híd felé lezárták, a forgalmat a befelé egyirányúsított Budafoki útra terelik. Ez is várhatóan október közepéig tart. A Csiki utca egyirányúságát a munkák idejére megfordították a Budafoki út felé” – közölte a BKK Info munkatársa.

A közösségi közlekedéssel kapcsolatban Kardos Zoltán elmondta: a Villányi úti és az Alkotás utcai peronátépítések miatt a 17-es villamos módosított útvonalon, a Krisztina körúton át viszi az utasokat. A 61-es villamos pedig Hűvösvölgytől csak a Széll Kálmán térig közlekedik, a Széll Kálmán tér és a Móricz Zsigmond körtér között pótlóbusszal lehet utazni.

A BKK Info munkatársa hangsúlyozta: a Villányi úti és az Alkotás utcai villamosmegállók mellett sávelhúzás, útszűkület lesz, de forgalmi sávot nem vesznek el a közúti forgalomtól.

Arra a kérdésre, hogy a BKK felkészült-e arra, hogy a megnövekedett forgalom ne okozzon dugókat a Villányi úti és az Alkotás úthoz kapcsolódó felújításoknál, Kardos Zoltán úgy válaszolt: ezeknek a felújításoknak az ütemezése nem véletlenül alakult így.

„A nagyobb forgalomkorlátozások a dél-budai villamosoknak azt a részét érintette, amelyek a Bartók Béla úton és a Fehérvári úton közlekednek. Ezeket a tanévkezdésre visszaadták az utazóközönségnek, a 17-es villamos szintén zavartalanul jár. Az autósok pedig ezúttal viszonylag komolyabb korlátozások nélkül, csak leszűkített forgalmi sávokkal, útszűkülettel fognak találkozni” - mondta Kardos Zoltán.

Arra a kérdésre, hogy a szintén fontos közlekedési útvonalnak számító Fehérvári úton és Bartók Béla úton számít-e arra a BKK, hogy lesznek nagyobb torlódások az iskolakezdéskor, Kardos Zoltán úgy válaszolt, hogy ezt nagyon nehéz előre megjósolni.

„A dél-budai villamosok legnagyobb része zavartalanul fog üzemelni, egyetlen szakaszon, a Móricz Zsigmond körtér és a Széll Kálmán tér között kell pótlóbusszal utazni. A dél-budai peron- és vágányfelújítások második üteme október közepéig tart” - hangsúlyozta a BKK Info munkatársa.

Hozzátette: szeptember első hétvégéjén – 3-án és 4-én – a 3-as metró helyett pótlóbusz jár majd a Deák Ferenc tér és Kőbánya-Kispest között pályakarbantartás miatt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×