eur:
389.63
usd:
363.15
bux:
68130.39
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Dübörög a netes drogpiac - lapszemle

Visszaállítaná és kiterjesztené a vasárnapi boltzárat Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes – írja a Magyar Idők. A Népszabadság arról ír, hogy a munkaerőhiány miatt emelkedhet a kenyér ára az ősz végétől.

Visszaállítaná és kiterjesztené a vasárnapi boltzárat Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes – írja a Magyar Idők. A KDNP elnöke a lapnak azt is hangsúlyozta: el kell érni, hogy a szakszervezetek is tűzzék végre a zászlajukra a kérdést. Szerinte a szabad vasárnap ellen felhozott gazdasági érvek alaptalanok voltak, a munkavállalók kifejezetten jól jártak vele.

A Népszabadság arról ír, hogy a munkaerőhiány miatt emelkedhet a kenyér ára az ősz végétől, de a pékszövetség szerint sok múlik azon, hogy mennyit tud segíteni a kormány. Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke azt mondta, legalább 2-3 ezer dolgozóra lenne szükség a 23 ezer embert foglalkoztató iparágban, de ha nem emelik a munkások bérét, akkor fokozódni fog az elvándorlás.

A Magyar Nemzetben arról lehet olvasni, hogy robog az internetes drogpiac. A lap kiemelte, hogy eredménytelenül záratta be három évvel ezelőtt az FBI a legnagyobb illegális piacot a világhálón: azóta mind az internetes drogeladások száma, mind az ebből származó bevételek a többszörösükre nőttek.

A Magyar Idők úgy értesült, hogy törvénymódosítással kötelezné a kormány az önkormányzatokat arra, hogy a védőnőknek biztosított megemelt béreket meg is kapják az érintettek. A napilap azt írta, az előterjesztés elfogadása esetén a védőnői szolgálatok szeptembertől kötelesek lesznek teljesítményük idén júliushoz viszonyított többlet finanszírozását a védőnők fizetésére fordítani.

A Magyar Nemzetben arról lehet olvasni, hogy szigorítja az Országgyűlési Őrség hivatásos tagjainak fizikai alkalmassági követelményeit az a belügyminisztériumi rendelettervezet, amely szerdán jelent meg a kormány honlapján. A tervezet emelné a fizikai alkalmasság ponthatárait a férfiaknál. Egy 25 éves férfinak például eddig 50 pont kellett a megfelelő minősítéshez, ezután 70 kellene.

A Népszabadság hétvégi mellékletében arról lehet olvasni, hogy hatvan évvel ezelőtt négy magyar élvonalbeli sportoló Pozsonynál a Dunában úszva akarta maga mögött hagynia szocialista Magyarországot. Kettejüket azonban lelőtték, egyikükkel lapáttal végeztek. A 1948-as londoni olimpia 100 méteres gyorsúszóversenyének hetedik helyezettje viszont megnyerte élete legkeményebb versenyét.

A Magyar Idők úgy tudja, hogy egy éven belül megszüntetik a Tesco áruházlánc budaörsi központját, ahonnan a teljes magyarországi hálózat operatív irányítása zajlik. Eközben országosan több áruházban kezdődtek újabb karcsúsító lépések, míg az online házhoz szállító szolgáltatás is megtorpanni látszik. Úgy tudjuk, eladásra készítik fel a magyar kiskereskedelem legnagyobb piaci szereplőjét.

Pénteken elindítja szolgáltatását Budapesten a Taxify – írja a Magyar Nemzet. A nemzetközi taxiszolgáltatás a Magyarországról nemrég kivonult Uber esetében már megismert, okostelefonnal könnyen kezelhető alkalmazással, de hivatalos, licenccel rendelkező cégként lép a piacra. A társaság nem titkoltan azzal a céllal érkezik a fővárosba, hogy elérje az Uber magyarországi közönséget.

A Portfolio arról készített összeállítást, hogy hol bérlik a legtöbb lakást az országban. Magyarországon a nyugat-európai országokhoz képest még mindig sokkal kevesebben bérelnek lakást, a többség saját tulajdonú ingatlanban él. Ennek ellenére a lakásbérlés nálunk is egyre elfogadottabbá válik, a tavalyi évben országosan a lakosság 11 százaléka bérelt lakásban élt.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×