eur:
392.54
usd:
366.04
bux:
66702.54
2024. április 25. csütörtök Márk

Forgalomkorlátozások Budapesten már augusztus 19-étől

Az Államalapítás Ünnepén, augusztus 20-án, az ünnepi rendezvények miatt számos, budai és pesti fő közlekedési útvonalat és Duna-hidat érintő lezárás és közösségi közlekedési változás lép életbe a fővárosban.

Az augusztus 20-i hétvégén – már 19-én estétől, de különösen 20-án – a belvárost közösségi közlekedéssel javasolt megközelíteni. A megnövekedő forgalomra a BKK járatsűrítésekkel készül. A forgalomkorlátozások miatt több busz- és villamosjárat módosított, vagy rövidített útvonalon jár, ezért a BKK kéri a fővárosban közlekedőket, hogy mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak a járatok forgalmáról a BKK Facebook-oldalán, a BKK Info oldalán, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban, ahol folyamatosan friss, aktuális közlekedési információk olvashatók. A tervezett változások a www.bkk.hu/augusztus20 oldalon ismerhetők meg.

Forgalomkorlátozások már augusztus 19-étől

A Lánchíd augusztus 19-én este 20 órától 21-én hajnali 4 óráig, az Erzsébet híd várhatóan augusztus 20-án 18 óra és 22:30 között le lesz zárva a forgalom elől. A Szabadság híd villamosvágány-felújítási munkák miatt jelenleg sem használható. 19-én délután, valamint 20-án a reggeli, délelőtti órákban a Kossuth Lajos tér környékén a katonai tisztavatás miatt lezárják a környező utcákat; délután a Szent Jobb körmenet miatt a Szent István Bazilika, a József Attila utca, a Széchenyi István tér, az ökumenikus kenyéráldás és az aratómenet miatt pedig a budavári Szentháromság tér környékén kell lezárásokra számítani. A Várkert Bazár környékén augusztus 19-e reggeltől 21-e estig lesznek forgalomkorlátozások.

Közlekedés a tűzijáték idején

A tűzijátékot megelőző és követő néhány órában mind a budai, mind a pesti belváros Dunához közel eső területeit lezárják a közúti forgalom elől. A tűzijáték augusztus 20-án 21 órától körülbelül 21:30-ig tart, idén a Lánchíd és az Erzsébet híd közötti területen, valamint a Citadelláról lövik fel. A BKK a tűzijáték kényelmesebb és biztonságosabb megközelítése érdekében egész este sűrűbben indítja mind a négy metróvonalat, a H5-ös és a H7-es HÉV-et, továbbá a nagykörúti villamost, valamint több, a belváros felé tartó villamos- és buszjáratot. A tűzijáték helyszínének megközelítése elsősorban metróval, majd a belvárosi csomópontokból gyalogosan javasolt. Egyes metróállomásokat biztonsági okokból lezárhatnak. Az Erzsébet hídi járatok a hídzár idején megosztva közlekednek. A pesti oldalon Rákospalota, Újpalota és Angyalföld felől a buszok a Deák Ferenc térig járnak. A budai oldalon Kelenföld és Dél-Buda felől , valamint a Hegyalja út és a Márton-hegy térségéből a buszok a Móricz Zsigmond körtérig járnak. A kiskörúti villamosok vágányfelújítás miatt nem közlekednek, ezért este az M2-es, az M3-as metróval, vagy a 9-es busszal ajánlott utazni. 19 órától a D12-es hajójárat nem közlekedik. A tűzijáték után, 21:30 és 23 óra között – a kényelmesebb hazautazás érdekében – a belvárosból közlekedő járatok sűrűbben követik majd egymást. A lezárt utakat a rendőrség döntése alapján folyamatosan nyitják majd meg.

Mesterségek Ünnepe

Augusztus 18-ától 21-éig idén is megrendezik a Mesterségek Ünnepét, a rendezvénynek helyt adó Budai Vár megközelítését a BKK járatsűrítésekkel és rendkívüli buszjárat elindításával segíti. Nemcsak gyakrabban indul majd a 16A busz, de 216-os jelzéssel rendkívüli járat is közlekedik a Belvárosból a Dísz térre.

Az augusztus 20-i hétvége közlekedési változásokról, forgalomkorlátozásokról bővebb információ a BKK honlapján a www.bkk.hu/augusztus20 oldalon található, ahol a közösségi közlekedési járatok menetrendjében történő változások, valamint a közúti korlátozások is megismerhetők. A közúti lezárásokról, forgalomkorlátozásokról a rendőrség dönt, ezért a járatok terelésével kapcsolatos információk csak tervezettek. A BKK kéri a fővárosban közlekedőket, hogy mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak a járatok forgalmáról a BKK Facebook-oldalán, a BKK Info oldalán, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban, ahol folyamatosan friss, aktuális közlekedési információk olvashatók.

Forrás: Budapesti Közlekedési Központ

Augusztus 20-i ünnepi mentesítő vonatok

Az augusztus 20-i állami ünnep miatt a vasúti közlekedési rend nem változik, de a fővonalakon több kocsival közlekednek egyes vonatok. A tűzijáték után mentesítő vonat is indul Budapestről Győrbe és Szegedre. A sorban állás elkerülése érdekében érdemes elővételben megváltani a vasúti jegyeket, vagy az internetes jegyvásárlást választani.

A vonatok közlekedési rendje nem változik, a hétvégi alaphelyzetnek megfelelően járnak a vonatok. A tűzijáték után mentesítő vonatot indít a MÁV-START Budapestről, a Nyugati pályaudvarról Szegedre 23 órakor, valamint a Déli pályaudvarról Komáromon át Győrbe 23 óra 20 perckor.

Budapestről a tűzijátékot követően az utolsó, menetrend szerinti vonatokkal is hazajuthatnak az utasok: Budapest-Nyugati pályaudvarrólCegléden és Szolnokon át Debrecenbe 22:28-kor, Vácon át Szobra 21:48-kor, 22:28-kor, 22:48-kor és 23:48-kor, Veresegyházon át Vácra 22 és 23 órakor, Esztergomba 21:20-kor, 22:20-kor és 23:20-kor,Lajosmizsére 21:18-kor, 22:18-kor és 23:18-kor. Budapest-Keleti pályaudvarrólMiskolcra 22:00 órakor,Gödöllő–Hatvan útirányon át Füzesabonyba 22:35-kor, Gödöllőn át Hatvanba 23:50-kor, Újszászon át Szolnokra 22:55-kor. Budapest-Déli pályaudvarról Tatabányára és Komáromba 22:20-kor és 23:20-kor,Pusztaszabolcson át Dunaújvárosba 22:55-kor, Székesfehérvárra 22:40-kor, illetve 23:40-kor. Székesfehérvárról a dél-balatoni vonalra, Fonyód és Keszthely felé induló Bagolyvonatokhoz is lesz csatlakozás.

Az ünnep alatt várható utasforgalmi igényekhez igazodva a MÁV az összes rendelkezésére álló üzemképes járművét felhasználja a szerelvényekben. A helyfoglalások figyelembe vételével a lehetőségekhez képest az InterCity vonatokhoz plusz kocsikat is kapcsol a vasúttársaság.

A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a MÁV-START azt javasolja utasainak, hogy a menetjegyeket és a helyjegyeket az ünnep előtt elővételben váltsák meg, illetve vegyék igénybe az állomási automatákat vagy az internetes jegyvásárlás és az otthoni menetjegynyomtatás lehetőségét is a https://jegyvasarlas.mav-start.hu/eTicketV2/ weboldalon keresztül.

Mindezekről bővebb tájékoztatás a http://www.mavcsoport.hu/ honlapon olvasható, illetve a helyi tarifával hívható MÁVDIREKT vonalon, a 06 1 349-49-49-es telefonszámon kérhető.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×