eur:
392.46
usd:
367.21
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

A Parlament közelében lesz a házelnöki rezidencia

Házelnöki rezidenciát hoznak létre a parlamenti ciklus végéig a Kossuth tér északi oldalán a Balassi Bálint utcában - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Kossuth tér átépítését összefogó Steindl Imre Program vezetője.

A Kossuth tér északi oldaláról jól látható, Balassi Bálint utca 1-5. szám alatti épületet szintén Steindl Imre tervezte, ahogy a Parlamentet, egykor az Országházat fűtő kazánok működtek itt, de a Kossuth tér rekonstrukciója keretében irodákat hoznak létre az ingatlanban és itt alakítják ki a házelnöki rezidenciát is – mondta Wachsler Tamás, a felújítási program vezetője az InfoRádió Aréna című műsorában.

"Az épületnek a felső emelete lesz a házelnöki rezidencia. Ugye azt kell tudni, hogy van egy törvényi kötelezettség, ami egyébként egy nagyon logikus törvényi kötelezettség – mondhatni mindig is így volt és nagyon helyes, hogy így volt – hogy a kiemelt állami vezetők azok mandátumuk idejére rezidenciában laknak. Ennek egyrészt nagyon nyilvánvaló protokolláris szempontjai vannak, nem fogadhat valaki a kicsi lakásában külföldi vendégeket, tehát van egy ilyen funkciójából fakadó kötelezettsége, meg nyilván van egy biztonsági vonatkozása is."

E rezidenciát várhatóan még ebben a ciklusban kialakítják.

"Ennek kész kell lenni ebben a parlamenti ciklusban, hogy a következő házelnök, akárki is legyen a következő házelnök, már az új rezidenciába költözhessen be."

A felújítás részeként a Balassi Bálint utcai épület eredeti tetőidomát is visszaépítik – tette hozzá Wachsler Tamás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×