eur:
393.01
usd:
366.59
bux:
66791.92
2024. április 26. péntek Ervin

Orbán válaszolt a fradistáknak

Orbán Viktor nem kíván beleszólni az FTC vezetésével kapcsolatos kérdésekbe - ezt válaszolta a kormányfő a ferencvárosi szurkolóknak , akik mások mellett Kubatov Gábor, az FTC fideszes elnökének leváltását követelték.

Ahhoz, hogy a magyar labdarúgás előbbre lépjen és hasonló sikereket arasson klubszinten is, mint amilyet a nemzeti válogatottunk ért el, elsősorban összefogásra van szükség – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök az FTC szurkolóinak írt válaszlevelében, amelyet Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője hozott nyilvánosságra

Ferencvárosi szurkolók július 30-án fordultak petícióval a miniszterelnökhöz a jelenlegi, szurkolókat érintő, szerintük fenntarthatatlan és felesleges szabályozás – mint a vénaszkenneres beléptető rendszer – ellen tiltakozva és a fideszes Kubatov Gábor klubelnök távozását követelve.

A kormányfő azonban válaszában úgy fogalmazott, hogy továbbra is tartja magát ahhoz, amit a Ferencváros új stadionjának avatásán mondott, a Ferencvárosi Torna Club vezetésével kapcsolatos kérdésekbe pedig, ahogyan korábban, úgy most sem szándékozik beleszólni.

A 2014 augusztusában tartott stadionavató beszédében a miniszterelnök úgy vélte, hogy a létesítmény átadása az egész ország számára nagy nap.

"De ez a nap mégis elsősorban az önöké, fradistáké és a mai napon mindenki, azok is, akiknek nem zöld vér folyik az ereiben, megemelik a kalapjukat a Ferencváros nagysága előtt."

Emellett a miniszterelnök nagyrabecsülését fejezte ki a fradistáknak a "Fradi-szívért", amely szavaival élve mindig nemzeti, piros-fehér-zöld színű is volt. Köszönetet mondott a fradistáknak azért, hogy "a magyar nemzet szabadságát és függetlenségét a legnehezebb kommunista időkben is megőrizték és évtizedekig tartották a lelket a magyarokban”, valamint azért is, hogy fenntartották a világ egyik legnagyobb sportklubját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×