INFORÁDIÓ 
2020. július 15. szerda
Henrik, Roland

aréna

wachsler tamás

steindl imre program

mtesz-székház

Novembertől lezárják a Kossuth téri metróállomást

Novembertől lezárják a Kossuth téri metróállomást

Infostart / InfoRádió

Novembertől várhatóan három hónapra lezárják a Kossuth téri metróállomást a fölötte álló épület, az egykori MTESZ-székház bontása miatt - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Kossuth tér átépítését összefogó Steindl Imre Program vezetője.

Bár a Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetségének egykor otthont adó, a Kossuth tér arculatától jelentősen eltérő épület bontását már szeptemberben megkezdik, várhatóan a sarokház földszintjén található metrókijáratot csupán november végétől, december elejétől zárják le – mondta Wachsler Tamás, a parlament tervezőjéről elnevezett Steindl Imre Program vezetője az InfoRádió Aréna című műsorában.

"Teljesen nyilvánvaló, hogy amikor ilyen nagy betontömbökkel labdáznak a gépek, akkor egyáltalán senki, egy lélek se lehet ott a metróállomáson és ezért november végétől, december elejétől nagyjából le fogják zárni a metró-állomást. Ez így fog tartani körülbelül három hónapig ahogy most látjuk. Majd a BKK-val és a BKV-val szorosan egyeztetünk és ők megfelelő időben fogják tájékoztatni az utazókat."

A bontást követő építkezésnek is lesznek olyan szakaszai, mikor rövidebb időre le kell zárni a metrókijáratot – tette hozzá Wachsler Tamás.

"És még valami van, ami az utazókat érinti, az pedig az, hogy a villamospályának is lesz egy rövidebb lezárása. Ezt egészen pontosan tudjuk, hogy a jövő év augusztusában lesz. Erre azért van szükség, mert épül egy föld alatti folyosó az új irodaház és az Országház között, és amikor ennek a folyosónak a megépítése zajlik, amikor a villamospálya alatt visszük át ezt a szerkezetet, akkor értelemszerűen nem járhat rajta a villamos."

A bontást követően az új irodaház kialakításakor Hültl Dezső eredeti terveit veszik alapul, amelynek értelmében a tér déli oldalán található három épületnek közös a homlokzata, így egységessé válhat a tömb arculata.

Wachsler Tamás becslése szerint 2018 szeptemberére fejeződhet be a beruházás.

Kapcsolódó hang

Novembertől lezárják a Kossuth téri metróállomást
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018