eur:
393.09
usd:
367.1
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György

Farmerszerkóban feszítenek a mozdonyvezetők

Új formaruhákat kapnak a MÁV mozdonyvezetői, amiket már el is kezdett kiosztani a dolgozóinak a cég. A farmernadrág és farmerdzseki a vasúttársaság arculatváltásának a része - mondta el az InfoRádiónak Urbán Attila, a MÁV szóvivő-helyettese.

A mozdonyvezetőknek is szükségük van olyan ruházatra, amelyben kényelmesen tudnak szolgálatot teljesíteni, illetve ami a kor követelményeinek megfelelően néz ki, kellően divatos. Bár ők nem túl sűrűn találkoznak az utazóközönséggel, de a kényelmes ruházat a mozdonyvezető kollégákat is ugyanúgy megilleti, mint a MÁV többi dolgozóját – hangsúlyozta a MÁV szóvivő-helyettese. 

Urbán Attila hozzátette, hogy a társaság arculatváltásának részeként a mozdonyvezetők sportosan elegáns farmeröltözéket kapnak, amelyhez kánikulában jól kihasználható térdnadrág is tartozik. A farmerruházat 98 százalék pamut és 2 százalék elasztán keveréke, amely így – mind a magas pamuttartalom, mind a rugalmasságot adó elasztán miatt – rendkívül kényelmes viselet – ismertette Urbán Attila.

Természetesen nem arról van szó, hogy a ruhákat mindenkire személy szerint rászabjuk, hanem konfekcióméretekben gondolkodunk. Persze ha vannak olyan kollégák, akiknek valamilyen extrém méretük van, akkor természetesen esetükben szükség lehet valamifajta egyedi készítésre is. Egyébként egy mérettáblázat alapján azonosítjuk be a méreteket, ezt a kollégák leadják és ez alapján kapják meg az egyen-formaruházatukat – számolt be.

A szóvivő-helyettes azt is jelezte, hogy egy ponttáblázat alapján, egy meghatározott kihordási időt követően folyamatosan cserélheti a ruhákat a munkavállaló. Ez azt jelenti, hogy amikor a dolgozó úgy gondolja, már túlságosan kopott az a farmernadrág vagy viseltes a térdnadrág, akkor a rendelkezése álló pontjai alapján tud rendelni egy következőt.

Összesen mintegy 16 ezer MÁV-munkavállalót érint az egyen-formaruha csere. Közülük több ezren – például jegyvizsgálók, pénztárosok, forgalmisták - már viselik is az új kollekció darabjait. Esetükben persze nem a farmerkollekcióról van szó.

Farmerruházatot több mint 2900 mozdonyvezető kap, közülük mintegy 200-an már hozzá is jutottak az új öltözékhez. A cél az, hogy mind a jegyvizsgáló pénztáros és forgalmistának járó kollekció, mind a mozdonyvezetőket illető formaruházat kiosztása 2017 végéig megtörténjen. Akkortól tehát mindenki új darabokat viselhet – mondta Urbán Attila.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×