eur:
389.29
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Bölcsességfog nélkül tisztább

Bölcsességfog nélkül tisztább

A bölcsességfog is rágófog, azonban elég sok probléma lehet vele - mondta az InfoRádió megkeresésére a Magyar Orvosi Kamara Fogorvosi Tagozatának elnöke. Hermann Péter hozzátette: a bölcsességfog fiatal felnőttkorban bújik elő, amelyet azért érdemes kihúzatni, mert nehéz tisztán tartani.

A bölcsességfog az őrlőfogak csoportjának harmadik tagja. Ugyanolyan, rágó szerepe van, mint a csoport többi tagjának – magyarázta a Magyar Orvosi Kamara Fogorvosi Tagozatának elnöke.

„Azért híresebb, mint a többi fog, mert ezzel szokott a legtöbb probléma lenni. Sokszor nincs elégséges hely az előretörésére. Ez nagyjából a felnőtté válással egy időben történik, körülbelül tizennyolc éves korban” - mondta Hermann Péter.

A fogorvos hozzátette, ha nem okozott még problémát, nem törte át az íny nyálkahártyáját, nem szükséges eltávolítani.

„Ha áttörte, azért tanácsos eltávolítani, mert garantáltan tisztíthatatlan, ami előbb-utóbb gyulladást okoz. Sokszor a fogszabályzók kérik, a szájsebészeket az eltávolítására, hogy a bölcsességfog az előretörés során ne rontsa a fogszabályzó kezelés eredményét, akár megtolhatja az egész csoport fogat, ahogy próbál magának helyet csinálni” - hívta fel a figyelmet Hermann Péter.

A bölcsességfog is ugyanolyan fog, mint a többi, de ez a leghátsó fog, ezt a legnehezebb tisztítani, a tisztán tartása nagyobb odafigyelést igényel – hangsúlyozta a Magyar Orvosi Kamara Fogorvosi Tagozatának elnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×