INFORÁDIÓ
2022. augusztus 12. péntek
Klára

lapszemle

belföld

inforádió

Újra a top luxusautó-gyártó lehet a Mercedes - lapszemle

Infostart

A Népszabadságban értesülései szerint a Budapesti Közlekedési Központ új hitelező bankot keres az elektronikus jegyrendszer kiépítéséhez. A Magyar Nemzet arról közöl cikket, hogy tavaly több mint kétszer annyit költött vezetői juttatásokra a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ mint 2014-ben.

A Népszabadságban értesülései szerint a Budapesti Közlekedési Központ új hitelező bankot keres az elektronikus jegyrendszer kiépítéséhez. A tárgyalópartnerek között van az OTP, de a BKK más hitelintézetekkel is felvette a kapcsolatot.

A Magyar Nemzet arról közöl cikket, hogy tavaly több mint kétszer annyit költött vezetői juttatásokra a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ mint 2014-ben. Míg tavalyelőtt 590 millió adófizetői forint ment a vezetőkre, ez 2015-ben már több mint 1,3 milliárdot tett ki.

A Magyar Idők cikke szerint készek női miniszterelnök-jelöltet állítani vagy támogatni a baloldali pártok. Bár a lap forrásai neveket nem akartak említeni, de egyértelművé tették: saját pártjaikban tevékenykedő női politikusokat is alkalmasnak tartanak az ország vezetésere.

 A Népszabadságban arról lehet olvasni, hogy szigorú a mentőhelikopterek fogadására alkalmas kórházi leszállóhelyekre vonatkozó szabályozás, ám az üzemeltetésük költségét csak részben téríti meg az egészségbiztosító. Egy a lapnak név nélkül nyilatkozó kórházigazgató azt mondta: körülbelül havi másfél millió forintot kell kigazdálkodniuk ahhoz, hogy szabályszerűen működhessen a mentőhelikoptereket fogadó heliportjuk.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a Duna menti országok közül Magyarország áll az utolsó helyen a folyami szállítmányozást és a vízszabályozást tekintve – állítja a logisztikai szövetség. A szervezet szerint legalább három vízlépcsőre lenne szükség a Duna magyarországi szakaszán ahhoz, hogy a folyó az év jelentős részében korlátozás nélkül hajózható legyen. A fejlesztések a villamos energia termelésében és az árvizek elleni védelemben is fontos szerepet kaphatnának.

A Magyra Idők szerint a kazáncsere az új szabályozás miatt nem csak a költsége miatt jelenthet terhet a lakóknak. A régieknél jóval hatékonyabb berendezések üzemeltetéséhez elengedhetetlen a kéményfelújítás is, amihez szükség van a lakóközösség minden tagjának jóváhagyására.

Gazdasági lapszemle

A Portfolión arról lehet olvasni, hogy a Mercedes 2005 után először szerezheti vissza a világ első számú luxusautó-gyártója címet, miután 2016 az első félévében ugyanis több autót értékesített, mint a nagy rivális BMW. A Mercedes viszont 12 százalékkal több autót adott el globálisan az előző év azonos időszakához képest, így meghaladta az 1 milliós értékesítési darabszámot.

A Napi.hu arról közöl cikket, hogy nem kell már sokat várni arra, hogy az autók mellett a tehergépkocsikat is elektromotor hajtsa, ennek pedig hatása lehet a bolti árakra. A portál összeállításából kiderül, hogy milyen tényezők hatnak az árcsökkenés és milyenek a drágulás irányába.

A Pénzcentrum arról ír, hogy Norvégiában, Németországban, Hollandiában és Svájcban a legjobb a nyugdíjasok élete. A friss felmérés az egészségügyi, pénzügyi és a jóléti szempontokat vizsgálta, ez alapján Magyarország a 33. helyet szerezte meg a 43-ból.

Kapcsolódó hang

Lapszemle 1
 
Lapszemle 2
 
Gazdasági lapszemle
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018