eur:
393.59
usd:
367.7
bux:
66070.86
2024. április 23. kedd Béla

Több mint 30 milliárd forint áll rendelkezésre a dunai hajózás fejlesztésére - a nap hírei

Ősszel kerül a parlament elé a kiskereskedelmi munkavégzésre vonatkozó szabályozás - közölte a Fidesz frakcióvezetője. Nem várható törvénymódosítás a levélben szavazás kiterjesztéséről.

2020-ig több mint 30 milliárd forint áll rendelkezésre a dunai hajózás fejlesztésére. A kormány célja, hogy javítsa a belvízi hajózás versenyhelyzetét és megkönnyítse integrációját a logisztikai láncba. A Duna Régió Stratégia megvalósításában 14 ország működik együtt. A Magyarországi Logisztikai Szolgáltatóközpontok Szövetsége szerint Magyarország jelentős lemaradásban van a nyugat-európai országokhoz, Szerbiához és Romániához képest is a folyó logisztikai célú hasznosíthatósága terén.

Nem várható törvénymódosítás a levélben szavazás kiterjesztéséről. Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a Jobbik kezdeményezésére megtartott ötpárti egyeztetése után közölte: a jelenlegi szabályozás kiállta a nemzetközi jogi szervezetek vizsgálatát. Hadházy Ákos, az LMP társelnöke is a levélben szavazás kiterjesztése mellett foglalt állást. Az MSZP és a KDNP nem vett részt a tanácskozáson.

Ősszel kerül a parlament elé a kiskereskedelmi munkavégzésre vonatkozó szabályozás - közölte a Fidesz frakcióvezetője. Kósa Lajos elmondta: még tart az egyeztetés az érdekképviseletekkel. A politikus közölte: többféle javaslatot kell megvitatni. Ezek között szerepel, hogy csak meghatározott számú napon kelljen dolgozni.

Az év első 7 hónapjában 464,8 milliárd forint volt az államháztartási hiány szemben az egy évvel korábbi 894,1 milliárd forinttal. A Nemzetgazdasági Minisztérium előzetes adatai szerint a központi költségvetés 585,8 milliárd forintos hiányt, míg a társadalombiztosítás és az elkülönített állami pénzalapok többletet mutattak.

Folyamatos az elektronikus jegyrendszer kiépítésének finanszírozása - közölte a Budapesti Közlekedési Központ a Népszabadságban megjelent cikkre reagálva. A BKK szerint a lap valótlanul állította azt, hogy az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank nem járul hozzá a projekt tartalmának módosításához. A közlemény szerint a cég tárgyal a bankkal, amely a múlt héten fogadta el a BKK módosítási koncepcióját.

Sidi Péter az 5. helyen végzett légpuskában a riói olimpián. A Komárom 37 éves klasszisának ez az eddigi legjobb olimpiai helyezése, 2008-ban Pekingben légpuskában, 2012-ben Londonban összetettben lett hatodik. A szám másik magyar indulója, Péni István a 13. helyen végzett.

A magyar férfi vízilabda válogatott a második csoportmeccsén 9-9-es döntetlent játszott Ausztráliával. Hosszú Katinka olimpiai csúccsal, a legjobb idővel, Jakabos Zsuzsanna pedig 9-ként jutott tovább 200 m vegyesen az elődöntőbe a riói olimpia úszóversenyein. A férfiaknál Kenderesi Tamás a legjobb idővel, Cseh László másodikként jutott tovább 200 pillangón a 16 közé.

Az elmúlt 13 hónapban 39 alkalommal tesztelték a doppingellenőrök a 400 méter vegyesen szombaton olimpiai aranyérmes úszó Hosszú Katinkát - közölte a Magyar Antidopping Csoport vezetője. Tiszeker Ágnes hozzátette: a 39 tesztből 29 vizeletvizsgálat volt, 9 pedig vérvétellel együtt járó tesztelés. Az úszónőnek egy alkalommal helyszíni kábítószer-ellenőrzésen is részt kellett vennie.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×