eur:
394.08
usd:
364.99
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Durva lehűlés érkezik

Napsütéssel és 30 Celsius-fok körüli maximumokkal kezdődik a hét, de a hét közepén egy hidegfront hatására mintegy 10 fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés.

Záporokra is készülni kell, ám a hétvégén ismét napsütésesre fordul az időjárás - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn ismét a napsütésé lesz a főszerep. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 11-16, a legmagasabb hőmérséklet jellemzően 26-30 fok között várható.

Kedden is az ország nagy részén derült, száraz idő lesz, de a Kisalföldön és az Alpokalján délutántól felhősödés kezdődik, és estefelé az északnyugati határvidékre egy-egy zápor, zivatar besodródhat. A leghidegebb órákban 11-16 fok lehet. Napközben 29-32 fokig melegszik a levegő.

Szerdán az Alföldön a déli órákig még napos idő várható, majd szórványosan záporok, valamint - elsősorban délután keleten - zivatarok lehetnek. Emellett sokfelé megerősödik, zivatar környezetében viharossá fokozódhat a szél. A minimumhőmérséklet 13-18 fok között valószínű. A nappali maximumok az Alföldön még 31, északnyugaton mindössze 20 fok körül alakulnak.

Csütörtökön sokfelé erős lesz a szél. Emellett gyakran lesz erősen felhős az ég, elszórtan záporesőre is készülni kell. A legalacsonyabb hőmérséklet 11-16, a legmagasabb hőmérséklet 19-24 fok között várható.

Pénteken főként keleten alakulhat ki helyenként záporeső. Emellett viszont jellemzően napos idő várható. A leghidegebb órákban 8-13 fok lehet. Napközben 21-25 fokig melegszik a levegő.

Szombaton és vasárnap napos idő várható gomolyfelhőkkel. Szombaton még néhol előfordulhat záporeső, vasárnap már nem valószínű csapadék. A minimumhőmérséklet szombaton 7-13, vasárnap 9-14 fok között valószínű. A nappali maximumok szombaton 23-27, vasárnap 24-29 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×