eur:
390.95
usd:
366.87
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Kevés a buszvezető - lapszemle

Meghosszabbította a Honvédelmi Minisztérium a tűzszerész-tragédia okait kereső belső vizsgálat határidejét – tudta meg a Magyar Nemzet. Ellátatlanul nem küld el beteget a Heim Pál Gyermekkórház - írja a Magyar Hírlap.

Meghosszabbította a Honvédelmi Minisztérium a tűzszerész-tragédia okait kereső belső vizsgálat határidejét – tudta meg a Magyar Nemzet a tárca kommunikációs osztálytól. A lap meg nem erősített információkra hivatkozva arról ír, hogy a nem hagyományos töltetet tartalmazó bomba miatt bevont orosz szakértők munkája miatt nem tudták tartani az augusztus 1-jei határidőt.

Kevés a budapesti buszvezető, holott a metrópótlás idején nélkülözhetetlen 150 busz üzemeltetéséhez 300-400 sofőrre lenne szükség - olvasható a Népszabadságban. A fővárosi szolgáltatási tender győztese legfeljebb más személyszállító cégektől csábíthat el képzett, tapasztalt buszvezetőket - nyilatkozta a napilapnak Baranyai Zoltán, a Közúti Közlekedési Szakszervezet elnöke.

A Magyar Idők szerint bíróságon felelnek Botka emberei, ugyanis vádat emelt a szegedi parkolási botrány miatt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség Solymos László MSZP-s alpolgármester, Mózes Ervin címzetes főjegyző és Kalmár Gábor kabinetvezető, valamint további három személlyel szemben, többrendbeli, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt.

A Magyar Időkben arról olvashatnak, hogy toborzásba kezdett a büntetés-végrehajtás, ugyanis több mint kétezer új státussal bővül a büntetés-végrehajtás állománya a Békésen, Csengeren, Hevesen, Kemecsén, Komádiban, Komlón, Kumnadarason és Ózdon nyíló fegyiztézetek miatt. Elsősorban a helybéliek jelentkezését várják a felügyelői, reintegrációs tiszti, egészségügyi, valamint adminisztrációs állásokra.

Ellátatlanul nem küld el beteget a Heim Pál Gyermekkórház, ám a kritikus állapotú gyermekek ellátása minden szempontból előnyt élvez, ezért a nem sürgős, és a szülőkkel praktikusan a nyári szünetre egyeztetett műtéteket átütemezték – közli a Magyar Hírlap. Az intézményben ugyanis megnövekedett a kritikus állapotú betegek száma, ezért az akut ellátásban dolgozó szakorvosok számát is növelnie kellett az intézménynek.

Saját forrásból emeli kutatói bérét a Magyar Tudományos Akadémia – írja a Magyar Nemzet. Átlagosan 35 ezer forinttal lesz magasabb a fizetése az akadémia mintegy 3100 kutatójának szeptembertől, jövőre pedig már a központi költségvetés biztosítja a magasabb fizetéseket.

További piacbefolyásoló intézkedéseket tervez a kormány a napi fogyasztási cikkek kiskereskedelmében – közli a Magyar Idők. A több területen újszerű előírásokat tartalmazó – ám a lap által nem részletezett – javaslatok várhatóan kora ősszel kerülnek a kabinet elé és érintik egyebek mellett a munkaerőhiány kérdését is.

A Magyar Nemzetben arról olvashatnak, hogy négyszer annyi bérleti díjat fizet a jegybank három külföldi irodája közül kettő után, mint amennyit az adott város hasonló célú luxusingatlanjai használatáért kérnek a bérbeadók. A Magyar Nemzeti Bank egyébként havonta 15,5 millió forintot költ külföldi irodáinak fenntartására.

A Napi.hu szerint úgy tűnik, kimenti vagyonát a Kreml haragját kivívó Mihail Prohorov, milliárdos üzletember Oroszországból. Az ország 14. leggazdagabb embere amerikai portfóliót kezdett el kiépíteni és bár egyelőre nem szakadt el hazájától, a hatalmat bíráló médiavállalkozását "megszelídítette".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×