eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Vasárnapig lehet pótfelvételizni

A héten kell beadni a felsőoktatási pótfelvételi jelentkezéseket. Az Oktatási Hivatal elnöke szerint az eljárásban 7-9 ezer hallgatót vehetnek fel az egyetemek, főiskolák. Több intézmény komoly kampánnyal készült a pótfelvételi időszakra.

Én sem tudtam még, hogy mit szeretnék magammal kezdeni, idejöttem, megtetszett és itt vagyok.”

Ha azt akarjátok, hogy ne limitálják a kreativitásotokat, járjatok ide!”

Ilyen és ehhez hasonló hallgatói véleményekkel próbálja vonzóvá tenni a kurzusait a Budapesti Metropolitan Egyetem. Más intézmények is hirdetésekkel, óriásplakátokkal hirdetik megmaradt, költségtérítéses helyeiket. A jelentkezőknek alaposan meg kell fontolniuk a döntést, mivel a pótfelvételi eljárásban már csak egy egyetem egyetlen szakára adhatják be a jelentkezést – összegezte korábban a tudnivalókat Maruzsa Zoltán az Oktatási Hivatal elnöke.

Kizárólag elektronikusan, kizárólag egyetlen helyre lehet jelentkezni, kizárólag önköltséges meghirdetések vannak már a pótfelvételi eljárásban, illetve a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen van néhány olyan képzés, ahol ösztöndíjas helyek még fellelhetőek. Ilyenkor hirdetik meg azokat a külhoni, határon túli magyar nyelvű képzéseket, amelyek magyarországi intézmények folytatnak, itt is ösztöndíjas helyek állnak rendelkezésre.”

Maruzsa Zoltán – miként az M1-en elmondta – a pótfelvételin 7-9 ezren kerülhetnek még be a felsőoktatásba.

Ennél azonban jóval több helyet hirdettek meg, az említett kivételektől eltekintve – önköltségesen. Az ELTE például – egymaga - több mint nyolcezer helyet kínált fel a nappali tagozatos képzéseire, az esti és levelező kurzusaikon pedig további kétezer diákot tudnának fogadni.

A jelentkezéskor figyelembe kell venni a korábbi ponthatárokat, mivel a pótfelvételin sem lehet alacsonyabb a bekerülési küszöb.

A pótfelvételire augusztus 7-ig, azaz vasárnapig lehet jelentkezni, a ponthatárokat augusztus 25-én hozzák nyilvánosságra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×