eur:
392.52
usd:
365.92
bux:
66783.97
2024. április 25. csütörtök Márk

A rendezetlen az egészségbiztosítási jogviszonyú betegeket is el kell látni - lapszemle

A Magyar Időkben arról olvashatnak, hogy az egészségügyi szolgáltatóknak azokat a betegeket is el kell látniuk, akiknek évek óta rendezetlen az egészségbiztosítási jogviszonya.

A Magyar Időkben arról olvashatnak, hogy az egészségügyi szolgáltatóknak azokat a betegeket is el kell látniuk, akiknek évek óta rendezetlen az egészségbiztosítási jogviszonya. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár adatai alapján júliusban több mint félmillióan vettek igénybe egészségügyi ellátást úgy, hogy elvileg nem lettek volna rá jogosultak, mert sem ők, sem a munkáltatójuk nem fizetett járulékot.

A Népszabadság a ligetvédők újabb akciójáról számol be. Ugyanis tegnap a régi Vidámpark területén fákat vágtak ki. Ezzel új front nyílt a ligetvédők és a beruházók között. Az állatkert szóvivője szerint a fák betegek, ezért van szükség a kivágásukra.

A Magyar Nemzet szerint hónapok óta tart a „szakmai egyeztetés” arról a becslések alapján 30-40 milliárd forintról, amit a MÁV 30 százalékos bértömeg-emelés formájában kért tavasszal a nemzeti fejlesztési tárcától. A szakszervezetek azt mondják: a most már a nemzetgazdasági átlag alatt kereső vasutasok körében két számjegyű béremelésre lenne szükség a következő években.

A Népszabadság úgy értesült, hogy hat cég hivatalosan is jelezte részvételi szándékát a Budapesti Közlekedési Központ pályázatán a 3-as metró pótlására. A Volánbusz pályázata aligha meglepő; a VTA-Arriva bejelentkezése szintén várható volt; a két céggel pályázó InterTanKer Zrt. sem ismeretlen a fővárosban. Meglepőbb viszont a Magyar Villamos Művek Zrt. részvétele.

A Magyar Nemzetből megtudhatják, hogy mivel nem érkezett bejelentés róla, a rendőrség nem vizsgálja azt a múlt szombati esetet, amikor két angol turista a Lánchídról beugrott a Dunába. Nem tesz különösebb lépéseket a hatóság a lezárt Szabadság híd pillérjeire felmászókkal szemben sem.

A Magyar Idők arról ír, hogy hiába javult az elmúlt tíz évben a szakemberek és a lakosok szerint egyaránt a fővárosi Duna-szakasz vízmínősége, még sincs napirenden strand kijelölése Budapesten. A bürokrácia nagyon megnehezíti az engedélyezést. A jó vízmínőség ugyanis kevés, a kiépítetlen helyeken a víz mélye számos veszélyt rejthet.

A Magyar Idők szerint hetente újabb és újabb kínai kereskedők jelennek meg árukkal a legnagyobb magyar vámudvarokon. A konténerek száma idén majdnem tíz százalékkal emelkedett. A legális kínai kereskedelem bővülésében érdemi szerepet játszhat, hogy a vámhatóság hosszabb ideje egyeztet az érintettekkel.

A Portfolio összeállításából kiderül: az elmúlt két év összesen több mint 100 milliárd forintos vesztesége után ismét nyereséges évet zárt a magyar Tesco. Az élelmiszerválaszték fejlesztésének és az online értékesítések felpörgésének köszönhetően emelkedett a cég bevétele a legutóbbi pénzügyi évében, bár a növekedés nem volt jelentős, kevesebb, mint 1 százalék lett az előző évhez képest. Viszont az eredményesség jelentősen javult.

A Népszabadság Quaestor-próbaper indulhat az MNB ellen címmel arról ír, hogy emögött a számos becsapott embert képviselő Magyar György ügyvéd áll. Szerinte a felügyeleti hatóságnak, azaz a Magyar Nemzeti Banknak tudomása lehetett a brókerháznál folyó visszaélésekről, ezért felelősséggel tartozhat az ügyfeleknek okozott kárért.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×