eur:
394.05
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

13 millió tankönyv úton az iskolákba

Hétfőtől szállítják ki az általános és középiskolákba a tankönyveket. A Könyvtárellátó szerint ez nagyságrendileg 12 milliárd forintba kerül majd.

Az elmúlt három évben kifejlesztett több mint 160 kísérleti tankönyvet már végleges, javított formában kapják meg a diákok és a tanárok – jelezte nemrégiben az oktatásért felelős államtitkár. Palkovics László szerint a szeptemberben kezdődő tanévben a tanulók több mint kétharmada ingyen kapja meg a tankönyvet.

Kaposi József, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatója az InfoRádiónak azt mondta: ezekben a napokban elkezdik a tankönyvek kiküldését az iskolákba. A csomagoknak az augusztus 20. utáni napokra meg kell érkezniük, hogy szeptember elsején el tudják kezdeni a kiosztásukat. A személyre szabott tankönyvcsomag már tavaly kikerült a rendszerből, így rugalmasabban lehet igazodni az 1,2 millió gyerekhez – tette hozzá.

A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. arról tájékoztatta az InfoRádiót, hogy ebben a hónapban összesen 4174 iskolába szállítanak ki több mint 13 millió tankönyvet. Naponta kétszáz iskolába viszik a mintegy három-négy raklapnyi tankönyvet.

Az idén először minden alsó tagozatos tanuló térítésmentesen kapja meg a tankönyveket, a felső tagozaton és a középiskolákban a korábbi szociális elv alapján juthatnak hozzá az ingyenes tankönyvcsomaghoz a diákok.

A tankönyvekért fizető diákok esetében a leszállított könyvek alapján számla készül, melyet a szülők az iskolától kapnak kézhez a tankönyvekkel együtt. A csekkeket szeptember 15-ig lehet befizetni. Erre több módot is felkínálnak. A számlán található bankszámlaszámra átutalással vagy a postahivatalokban, ahol országosan 500 helyen utalvánnyal is fizethet a szülő. A postahivatalok listája elérhető a www.kello.hu oldalon.

Új lehetőségként a Könyvtárellátó a szülők számára is létrehozott egy internetes felületet, mely a www.szuloifelulet.kello.hu címen érhető el. Itt a szülők leellenőrizhetik gyermekeik, valamint a rendeléseik adatait. Ez esetben a számlát is online tölthetik le.

A Kello szerint a tankönyvellátás nagyságrendileg 12 milliárd forintba kerül.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×