eur:
389.64
usd:
364.69
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Átadták a Szociálpolitikai Tanács szakmai kollégiumi tagjainak megbízóleveleit

Átadták a Szociálpolitikai Tanács szakmai kollégiumi tagjainak megbízóleveleit kedden Budapesten.

Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az eseményen úgy fogalmazott: a megjelenteket az köti össze, hogy mindig keresik, miként tudnák megújítani az ellátást, a gondozást, a szolgáltatást a segítségre, támogatásra várókért.

Azért fontos ez az alkalom, mert meg tudják mutatni a társadalomnak, hogy a kormány komolyan veszi a szakmai dialógust, intenzív párbeszédre törekszik, valamint jelzik a szakmának, hogy megbecsülik a tudást, a tapasztalatot - mondta.

Hozzátette, hogy a szociális területen dolgozók munkája, tapasztalata az ágazat "aranytartaléka", ezért a kormányzat és a társadalom felelőssége, hogy megbecsülje őket.

Czibere Károly hangsúlyozta, a szakmai kollégiumok a minisztérium és az ágazat vezetésének közvetlen tanácsadó testületei, valamint a szakmafejlesztés csúcspontjai lesznek.

Tájékoztatása szerint azok vesznek részt a kollégiumok munkájában, akik a lehető legjobban átlátják egy adott szakterület összefüggéseit, a terület "rögvalóságát" éppúgy, mint a korszerű szakirodalmat, a kutatási eredményeket vagy a szakemberek helyzetét, és ezekből vonnak le következtetéseket, alkotnak javaslatokat a tárca számára.

Az államtitkár kiemelte: fontos, hogy az ágazatirányításnak kiszámítható alapja legyen. A kormány a döntéshozatal szakmaiságát "alapvetően a kollégiumokra szeretné építeni", mert azok képesek a szakmában kialakult "aranytartalékot" megőrizni, fejleszteni és a rászoruló emberekért kamatoztatni - tette hozzá.

Nyitrai Imre szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár azt mondta: a szakmai építkezés fontos állomását jelenti a kollégiumok megalakulása. Ehhez a keretet adták meg - tette hozzá -, amelyet a szakmának kell kitöltenie.

Hét kollégium alakult, mindegyik tizenkét taggal. Foglalkoznak az idősek, a fogyatékossággal élők, a szenvedélybetegek, a hajléktalanok, a szociális és gyámügyi igazgatás, valamint a rehabilitációs és fejlesztő foglalkoztatás ügyeivel.

Címlapról ajánljuk
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

"Egyre kevesebben árulják el..."
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

Átalakulóban vannak a közvélemény-kutatási módszerek, mivel egyre kevesebben hajlandók elárulni, hogy mely pártra szavaznának. A kutatócégek összefogást sürgetnek a szakmai hitelesség visszaszerzése és megtartása érdekében. Egyebek közt ezt hangoztatták a jelentősebb közvélemény-kutató cégek vezetői a Századvég Alapítvány konferenciáján.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Teljes adóreform kell az EU szerint, túl sok az igazságtalanság

Teljes adóreform kell az EU szerint, túl sok az igazságtalanság

Úgy ajánlásokat fogalmazott meg az Európai Bizottság az adórendszerek teljes átalakítására. A javaslatok többek között magukban foglalják a rendszeres ingatlanadók bevezetését vagy a már meglévők növelését és a munkaadói terhek csökkentését, különösen az alacsony jövedelemű adófizetők esetében. Az ajánlások célja a zöld átmenet elősegítése, a Covid19-világjárvány gazdasági hatásainak enyhítése, a gazdasági felépülés fenntartása, valamint a magas energiaárak hatásainak kezelése volt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×