eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Fidesz-szóvivő: nem tudni Magyarország elleni terrorfenyegetésről

Jelenleg nem tudni Magyarországra vonatkozó konkrét terrorfenyegetésről - közölte a Fidesz-frakció szóvivője az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Halász János a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központról (TIBEK) is beszélt, amelyet a parlament keddi döntése alapján hoznak létre.

Azt mondta, hogy az intézmény gyorsan fel tud állni, kellő szakértelemmel és kellő állománnyal. A központ nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkezik majd, és falai között időben összefuthatnak a terrorizmussal kapcsolatos információk - tette hozzá.

A kedden megszavazott terrorellenes törvénycsomagról szólva Halász János azt mondta, hogy kizárólag olyan intézkedésekre kértek felhatalmazást, amilyenek Nyugat-Európában - például Franciaországban vagy Belgiumban - már a jogrend részei.

Úgy értékelte, hogy a baloldali pártok azért nem támogatták az alaptörvény hatodik módosítását, a terrorveszélyhelyzet bevezetését, mert "migránspártiak". Ez a "szokásos baloldali magatartás" egész Európában - jegyezte meg.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×