eur:
394.24
usd:
365.15
bux:
65524.89
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Gallóné szerint normális, hogy a politika megjelenik az iskolában - lapszemle

A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint normális, hogy a politika megjelenik az iskolában – közli a Magyar Idők. A főváros által készített belső ütemterv szerint az idén már nem kezdődhet el az M3-as metró alagútjának felújítása – tudta meg a Népszabadság.

A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint normális, hogy a politika megjelenik az iskolában – közli a Magyar Idők. Galló Istvánné a lapnak adott interjúban úgy fogalmaz, hogy a tanároknak és a szülőknek az általános iskolás gyerekekkel is meg kel beszélniük ezeket a kérdéseket. Ahogy a középiskolások, úgy az ő esetükben is természetes, hogy ha a gyerek kérdez, a pedagógus és a szülő válaszol.

A főváros által készített belső ütemterv szerint az idén már nem kezdődhet el az M3-as metró alagútjának felújítása, ezért Tarlós István ígéretével szemben a következő önkormányzati választás, azaz 2019 ősze előtt szinte biztosan nem tudják átadni a metróvonalat – tudta meg a Népszabadság. A lap emellett arról ír, hogy a szerelvények felújítása is csúszásban van.

A napi.hu-n arról olvashatnak, hogy durvul a tulajdonosi harc a Zsolnay Porcelánmanufaktúránál. A társaság nyilvánosságra hozott egy levelet, amely bizonyítja, hogy a kisebbségi tulajdonos pécsi önkormányzat értékesítené részvényeinek egy részét annak a cégcsoportnak, amely nemrég a többségi tulajdonost is megkereste, annak ellenére, hogy utóbbinak nem volt eladási szándéka. A cég közgyűlésén kizáratnák a kisebbségi tulajdonos képviselőit.

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy a köztársasági elnöknél kezdeményezte ügyvédek egy csoportja a Kúria polgári kollégiumvezetőjének felelősségre vonását, miután Wellmann György a múlt héten lényegében elnézést kért a bankszövetségtől egy, a Kúrián született ítélet miatt. A jogászok a Kúria vezetőjét is megkeresték és arra kérték, hogy a vizsgálat idejére függessze fel tisztségéből a kollégiumvezetőt.

Előzetes számítások szerint a kötelező kvóta által Magyarországra betelpítendő migránsok ellátása kétszázmilliárd forintot húzna ki a magyar adófizetők zsebéből – erősítette meg a Magyar idők korábbi értesülését Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Hozzátette: véleménye szerint a magyar adókból magyar családokat kell támogatni.

Valamennyien abban bízunk, hogy minden rendben lesz az új szövetségi kapitánnyal és végre elérkezik a nyugalom, a csendes alkotómunka ideje – mondta Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és európabajnok úszó a Népszabadságnak adott interjúban. A versenyző emellett arról is beszélt, hogy az országos bajnokságot követően miként készül az Európa-bajnokságra.

Bő másfél milliárd forintért használt buszokat lízingel a Volánbusz Zrt. - olvasható a Magyar Nemzetben. A lap által megkérdezett ágazati szakértő szerint azért nem új – magyar – járműveket szerez be a közlekedési társaság, mert erre nincs kormányzati szándék.

A Magyar Idők szerint Egyelőre tartja a lépést a szakemberhiánnyal a MÁV, azonban folyamatosan toborozzák, képzik az utánpótlást. Az elvándorlás ebben a szamkában nem jellemző, viszont sokan mennek nyugdíjba a következő években, ezért a társaság ingyenes képzéssel, valamint juttatással csábítja leendő dolgozóit.

A portfolio szerint megállhat a kötelező biztosítások drágulása. A Netrisk.hu adatai alapján 2016. első negyedévében a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves díja 31600 forint volt, ami 31 százalékkal haladja meg a tavaly ilyenkor regisztrált 24100 forintos összeget, ám míg tavaly folyamatosan nőttek az átlagdíjak, idén az év kezdete óta hétről hétre egy szinten mozognak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×